Mandagscup 1. juni 2020

Mandagsværet slo til igjen,

med nesten skyfri himmel og 26 grader (badende barn ble observert i Stensrudtjern på veien ut), og insektene begynte ikke å bli plagsomme før helt på slutten. Litt bra spill var det også, ettersom alle klassene ble vunnet på scorer under par.

Det var 35 deltakere (A: 6, B: 17, C: 12), hvorav 10 fullførte runden på formiddagen eller tidligere på ettermiddagen. Det får vi vel si er bra, men det virker som fordelingen på klasser er blitt litt vel skeiv. Vi får håpe ungdommen kommer seg kjapt ned i handicap.

C-klassen

Her var det temmelig jevnt, spesielt innen-ekteskapelig.

Knut Olav Sørset tok seieren med en bruttoscore på 48, hvilket er -1 netto.

Hanne Hoel Tofteberg tok andreplassen på +1.

Jens Tofteberg hadde samme score, men altså litt høyere handicap enn kona.

B-klassen

Eneste klassen hvor det ble overlegen seier. På par var det imidlertid hele 5 stykker, så andre- og tredjeplassen ble avgjort på handicap.

Etter til dels svært skuffende mandager så langt, hadde Jon Kittilsen endelig dagen, og slo til med en 41-runde tilsvarende -5.

Kjell Høydahl har også strevd litt denne sesongen, men i dag gikk det bedre, og en par-runde holdt til andreplass selv med hans nå høye handicap.

For tredjeplassen gikk det på tiendelene løs. Jan Tore Samuelsen hadde lavere hcp med hhv. 0,3, 0,5 og 0,7 enn de andre og knep den så vidt med sin par. Tre av dem hadde samme bruttoscore.

A-klassen

For en gangs skyld het ikke vinneren Torgersen til etternavn, men relativt jevnt ble det likevel.

Arve Bjerke, som spilte på formiddagen og derfor ikke får lov til å bli avbildet, tok seieren med -2.

Ronny Waagenæs, som snart er singlehandicapper, tok andreplassen på -1.

Stine Torgersen, som nå har det laveste handicap (3,2) registrert på Krokhol i “moderne tid” trives fra gul tee, der hun får  et SH på 8. I dag ble det “bare” par, noe som holdt til tredjeplass med klar margin. men på grunn av den lave delakelsen i A-klassen fikk hun ikke premie. Hun og Ronny delte æren av å ha dagens beste bruttorunde på 40.

Birdier

Det var seks birdier i dag, 4 på hull 1 og to på hull 2.Terje Bjørnstad, hull 2

Dette har senere vist seg å være feil. Terje hevder hardnakket å ha fått “bare” par, og nektet å ta imot sjekken på tirsdag.Stefan Johansson, hull 1Jon Kittilsen, hull 2Trond Nåmdal, hull 1Sten-Arne Skulbru, hull 1Stine Torgersen, hull 1Det er verdt å nevne at Sten-Arne nå har fått birdiepremie på hull 1 i 3 av 5 turneringer i år.

Jeg tror vi nesten blir nødt til å gjeninnføre birdietoppen.

Orders of Merit

Status etter fem spilte mandagscup-runder.

A-klassen

Stine Torgersen har en ganske klar ledelse, men med mangelen på deltakere i A-klassen, begynner OoM å bli litt vel avhengig av deltakelse, siden alle stort sett får plassiferpoeng hver gang.

Ronny Waagenæs, som har en haug med andre- og tredjeplasser er ikke så veldig langt bak Stine. Lars Sandberg og Morten Olstad er mer enn 10 poeng bak.

B-klassen

Her leder fortsatt Robert Eilertsen, som ikke var med i dag, takket være to seire og en annenplass. Han har fortsatt et ganske godt forsprang på Jan Tore Samuelsen og Jon Kittilsen, som er dem som følger nærmest.

C-klassen

Her er det ganske jevnt mellom Stefan Johansson, Jens Tofteberg og Bjarne Røed. Stefan har foreløpig en 4-poengs ledelse.

Innhold
Klubben