Mandagscup 1. juni 2020

Mandagsværet slo til igjen,

med nesten skyfri himmel og 26 grader (badende barn ble observert i Stensrudtjern på veien ut), og insektene begynte ikke å bli plagsomme før helt på slutten. Litt bra spill var det også, ettersom alle klassene ble vunnet på scorer under par.

Det var 35 deltakere (A: 6, B: 17, C: 12), hvorav 10 fullførte runden på formiddagen eller tidligere på ettermiddagen. Det får vi vel si er bra, men det virker som fordelingen på klasser er blitt litt vel skeiv. Vi får håpe ungdommen kommer seg kjapt ned i handicap.

Her var det temmelig jevnt, spesielt innen-ekteskapelig.

Knut Olav Sørset tok seieren med en bruttoscore på 48, hvilket er -1 netto.

Hanne Hoel Tofteberg tok andreplassen på +1.

Jens Tofteberg hadde samme score, men altså litt høyere handicap enn kona.

Eneste klassen hvor det ble overlegen seier. På par var det imidlertid hele 5 stykker, så andre- og tredjeplassen ble avgjort på handicap.

Etter til dels svært skuffende mandager så langt, hadde Jon Kittilsen endelig dagen, og slo til med en 41-runde tilsvarende -5.

Kjell Høydahl har også strevd litt denne sesongen, men i dag gikk det bedre, og en par-runde holdt til andreplass selv med hans nå høye handicap.

For tredjeplassen gikk det på tiendelene løs. Jan Tore Samuelsen hadde lavere hcp med hhv. 0,3, 0,5 og 0,7 enn de andre og knep den så vidt med sin par. Tre av dem hadde samme bruttoscore.

For en gangs skyld het ikke vinneren Torgersen til etternavn, men relativt jevnt ble det likevel.

Arve Bjerke, som spilte på formiddagen og derfor ikke får lov til å bli avbildet, tok seieren med -2.

Ronny Waagenæs, som snart er singlehandicapper, tok andreplassen på -1.

Stine Torgersen, som nå har det laveste handicap (3,2) registrert på Krokhol i “moderne tid” trives fra gul tee, der hun får  et SH på 8. I dag ble det “bare” par, noe som holdt til tredjeplass med klar margin. men på grunn av den lave delakelsen i A-klassen fikk hun ikke premie. Hun og Ronny delte æren av å ha dagens beste bruttorunde på 40.

Det var seks birdier i dag, 4 på hull 1 og to på hull 2.

Terje Bjørnstad, hull 2

Dette har senere vist seg å være feil. Terje hevder hardnakket å ha fått “bare” par, og nektet å ta imot sjekken på tirsdag.

Stefan Johansson, hull 1

Jon Kittilsen, hull 2

Trond Nåmdal, hull 1

Sten-Arne Skulbru, hull 1

Stine Torgersen, hull 1

Det er verdt å nevne at Sten-Arne nå har fått birdiepremie på hull 1 i 3 av 5 turneringer i år.

Jeg tror vi nesten blir nødt til å gjeninnføre birdietoppen.

Status etter fem spilte mandagscup-runder.

A-klassen

Stine Torgersen har en ganske klar ledelse, men med mangelen på deltakere i A-klassen, begynner OoM å bli litt vel avhengig av deltakelse, siden alle stort sett får plassiferpoeng hver gang.

Ronny Waagenæs, som har en haug med andre- og tredjeplasser er ikke så veldig langt bak Stine. Lars Sandberg og Morten Olstad er mer enn 10 poeng bak.

B-klassen

Her leder fortsatt Robert Eilertsen, som ikke var med i dag, takket være to seire og en annenplass. Han har fortsatt et ganske godt forsprang på Jan Tore Samuelsen og Jon Kittilsen, som er dem som følger nærmest.

C-klassen

Her er det ganske jevnt mellom Stefan Johansson, Jens Tofteberg og Bjarne Røed. Stefan har foreløpig en 4-poengs ledelse.

Ny midlertidig lokal regel:

Midlertidig lokal regel om ballplassering i bunker

Når en spillers ball ligger i en bunker, kan spilleren ta fritak uten straff én gang ved å plassere den opprinnelige ballen eller en annen ball i og spille fra dette fritaksområdet:

  • Referansepunkt: Punktet til den opprinnelige ballen.
  • Størrelse på fritaksområde målt fra referansepunkt: Én køllelengde fra referansepunktet, men med følgende begrensninger:
  • Begrensninger for plassering av fritaksområde:
    • Må ikke være nærmere hullet enn referansepunktet, og
    • Må være i bunkeren.

Etter denne lokale regel må spilleren velge et punkt for å plassere ballen og bruke fremgangsmåten for å plassere tilbake en ball etter regel 14.2b(2) og 14.2e.

Straff for å spille ball fra et feil sted ved brudd på lokal regel: Generell straff etter regel 14.7a.

Marit tok dette opp forrige mandag, og fra nå av er det altså lov til å ta fritak hvis en ball ligger i et fotavtrykk eller annen uregelmessighet i bunkere. Reglene må imidlertid følges til punkt og prikke for at runden skal være handicaptellende.

Golfhandelen Open – årets golf-begivenhet på Krokhol, 20. juni. Meld deg på i Golfbox nå!