Mandagscup 14. mai

Så var mandagscupen i gang. 33 deltakere (A-17, B-9, C-7) satte hverandre stevne på en kjølig maikveld der hovedrollen gikk til vinden, som var meget sterk i kastene. Den kom stort sett fra sør, så det var egentlig bare på hull 1 og 9 at man fikk den rett i fleisen.

Dagens beste runde ble levert av Anders Hoel, som fikk sesongens eneste deltakelse i C-klassen, i og med at han vant med 23 poeng, og derfor må starte i B-klassen neste gang. Bra Anders! Roald Eilertsen fikk den andre premien i denne klassen.

Resultater CI B-klassen derimot må nok samtlige deltakere belage seg på å skrives opp. Til og med vinneren, Rune Sørlie, som vant med 15 poeng. Andreplassen gikk til Hanne Hoel Tofteberg, som sto for kveldens beste prestasjon blant kvinnene. Tredjeplassen gikk til Jan Sørhus, som fikk 13 poeng og slo Terje Bjørnstad på lavere handicap.

Resultater – BI A-klassen derimot var det flere som spilte sånn nogenlunde til sitt handicap (og noen som langt fra gjorde det). Dessuten var det særdeles jevnt i toppen. Både Trond Torgersen og Iver Sletten fikk 19 poeng, og da gikk Trond foran på handicap. Trond hadde dessuten dagens laveste bruttoscore (40, +4). 18 poeng måtte man ha for å bli premiert i A-klassen, og den premien gikk til Joakim Sarvik, som hadde litt lavere handicap enn Kristian Bjerve.

Resultater – ADe forskjellige klassevinnerne topper ikke unaturlig også Order of Merit.

Order of Merit

Det var bare én birdie på denne forblåste kvelden, og den gikk til Iver Sletten, som hullet ut på 4 slag på hull 5. Ellers er det verdt å merke seg at Kjell Høydahl fikk øy-in-one på hull 6 – i følge ham selv den første noensinne. Vi gratulerer begge.Gjennomsnittscoren for alle deltakere var 12,2 poeng, og akkurat det er vel kanskje ikke alt for imponerende. I A-klassen var det 12,9, i B-klassen 10,8 og i C-klassen 12,9.

Snittscoren i A-klassen var 47,8, eller 11,8 over par. Dette kan ses i sammenheng med at gjennomsnitt-hcp for 9 hull i denne klassen var 6,6. I de andre klassene var forholdet tilsvarende. Dette var nå tross alt årets første mandagscup, med kraftig vind i tillegg, så vi regner med at alle kommer sterkere tilbake.

Innhold
Klubben