Mandagscup 21. mai

Nydelig sommervær møtte oss denne mandagskvelden, og banen har virkelig begynt å tørke og gro.Dessuten fikk vi deilig flesk og duppe av Kari før vi gikk ut. Egentlig hadde både maten og det fine været fortjent bedre deltakelse, men 34 påmeldte (A-19, B-8, C-7) er tross alt ikke så verst. Som nevnt begynner banen nå å tørke ut, men det er likevel vått nok til at turneringskomiteen bestemte at ballplassering var i orden. Nå gleder vi oss til mange dager med varmt fint vær, og da skal det nok bli bedre skikk på både greener og fairwayer ganske snart.I motsetning til forrige uke kom dagens beste denne gangen i A-klassen, der Iver Sletten klinte til med 21 poeng. Finn Raaness kom egentlig for å se om han kunne gå opp litt i handicap, men det ble det ikke noe av. 19 poeng gjør at han går ned i stedet. Han fikk forresten sin første birdie noen gang på hull 7, som jo ikke er kjent som noe utpreget birdie-hull. Siste premierte i A-klassen var Per Frode Haugen, som leverte på netto par (+3 brutto for ham). Netto par gir som kjent 18 poeng.

Resultater – A
Order of Merit – AI B-klassen var det Terje Bjørnstad som stakk av med den gjeveste premien, tett fulgt av Ragnhild Lied Johansen (i ens ærende direkte fra Fredrikstad) og Hanne Hoel Tofteberg. Det skulle ikke forundre oss om sistnevnte har tatt ledelsen på Order of Merit, siden dette er andre pallplassen på rad. Vi får se når resultatene er tilgjengelig i Golfbox.

Resultater – B
Order of Merit – BKirsten Rogne ble nummer 3 i forrige uke, men i dag tok hun skrittet opp og tok seieren i C-klassen. Hun ble tett fulgt av Jens Kr. Tofteberg og Trond Ovik.

Birdie-premier

Ett tydelig tegn på at forholdene er i rask bedring er at birdie-tallet gikk opp fra 1 forrige uke, til 4:

Trond Syversen – hull 2
Jon Kittilsen – hull 6
Finn Raaness – hull 7
Iver Sletten – hull 3

Et lite hjertesukk

Når vi spiller stableford så er det god etikette å føre opp antall poeng i tillegg til antall slag på hvert hull. Det er ikke nødvendigvis slik at poengene automatisk blir regnet ut av datamaskinen. Noen ganger er det raskere for de turneringsansvarlige å gjøre det manuelt, og da gjør du jobben lettere for dem hvis du skriver opp antall poeng.

Det gjør det også lettere å kontrollere scorekortet.

Å regne ut stableford-poeng er uansett noe man bør kunne! Når i tillegg antall slag spilleren får på hvert hull er oppført på scorkortet, finnes det absolutt ingen unnskyldning for å ikke fylle inn et komplett scorekort.

Innhold
Klubben