Mandagscup 15. september – sesongavslutning 2014

15. september 2014 – Så var vi da kommet til dagen vi har gruet oss til: årets siste mandagscup. Det betyr jo unektelig at sesongen er på hell – det liker vi ikke.

2014-09-15-11
“Noen” var glad og det var riktig så fint å være premieutdeler.

2014-09-15-13Været var det imidlertig ingenting å si på: klar, blå himmel og tørr, fin bane. Det ble til og med spilt i ganske bra tempo, og de fleste unnagjorde sine 9 hull på omtrent 2 timer – det liker vi!

Dessuten var jo dette dagen da Order of Merit ble avgjort, og jevnt ble det. Noen ga uttrykk for skuffelse at det var bare vinnerne som ble premiert, men turneringskomiteen er nødt til å holde premieringen på linje med antall spillere og størrelsen på innbetalt startavgift. Det var også spor av lettelse hos komiteens tilstedeværende representanter over at det ikke ble nødvendig å utdele noen birdiepremier – de gode forholdene til tross.

2014-09-15-09
Ingen av disse gutta ser direkte misfornøyde ut. Andreplass på Kristian Bjerve (v)
2014-09-15-08
og tredjeplass på Arve Bjerke (h).

Det ble ingen “damedag” som 25. august, men vinneren av A-klassen var den samme, nemligLeona Pilares. Hun spilte en 43-runde og fikk med det 20 poeng. Seiersmarginen til Kristian Bjerve var ett poeng, mens Arve Bjerke tok tredjeplassen med sin tredje mandagsrunde på 18 poeng (par) på tre uker.

Resultater

Tøff dag for Jan
Tøff dag for Jan

Jan Sørhusspilte bra lenge og lå an til å sikre seg seieren både i turneringen og på Order of Merit i B-klassen. Dessverre gikk han på en blemme på hull 9 og ble derfor nummer 2. Vinneren var Ivar Bjørseth på 17 poeng, mens Pål Valheim tok tredjeplassen med ett poeng mer.

2014-09-15-06
Ivar Bjørseth er tydelig “delighted” med seieren.
2014-09-15-04
Jan Sørhus kom seg raskt, men ga klart uttrykk for hva han syns om å misse korte putter.

Resultater

2014-09-15-02C-klassen var Kirsten Rogneeneste deltaker og vant dermed klart. Scoren var dog respektable 15 poeng.

Statistikk

Det var bare to hull som hadde en snittscore på mer enn 2 over par, og det var hull 7 og hull 2, som var de vanskeligste hullene denne kvelden.
Hull 3 ble spilt til omtrent bogey i gjennomsnitt, og det må man vel si er bra. Det eneste hullet som ble spilt til under bogey i snitt, var hull 1. Fra uke til uke mener vi at det stort sett er flaggplasseringen som bestemmer hvor de enkelte hull havner på statistikken, selv om hull 7 i sesongens løp har vist at det fortjener å ha indeks 1.
Statistikk

Alltid god stemning ved premieutdeling etter mandagscup, selv om du ikke vinner

Order of Merit

Mr. Cool himself ser ikke så aller verst fornøyd ut med å vinne Order of Merit i A-klassen.
Mr. Cool himself ser ikke så aller verst fornøyd ut med å vinne Order of Merit i A-klassen.

A-klassen ble lederen før siste runde, Per Frode Haugen, nummer 5, noe som betød at han bare økte poengbeholdningen med 2 poeng. Arve Bjerke (han som alltid får 18 poeng) derimot ble nummer tre, og siden han hadde noen dårlige resultater på vårparten, kunne øke poengsummen med 8. Det holdt nesten. Ett fattig poeng endte han opp etter Per Frode. Med andre ord, hvis Trond Torgersen eller Jon Kittilsen hadde greid ett poeng mer enn de 16 de fikk, hadde det blitt uavgjort. Kristian Bjerve tok tredjeplassen etter en sterk avslutning på sesongen. Han kunne nemlig plusse på 8 plassiferpoeng, og det var det ingen av rivalene som klarte.

Ett slag bedre i dag, og han hadde ikke behøvd å strekke seg forgjeves etter trofeet. Likevel, en fin sesong for Arve Bjerke.
Ett slag bedre i dag, og han hadde ikke behøvd å strekke seg forgjeves etter trofeet. Likevel, en fin sesong for Arve Bjerke.

OoM-A

B-klassen ble det enda mer dramatisk, for der klarte ikke lederen å holde på ledelsen. Vi sa på forhånd at Ivar Bjørseth antagelig var for langt bak, men han slo til med seier i siste turnering og plusset dermed på totalen med 12 poeng. Det holdt til seier, men hvis Jan Sørhus hadde vunnet den siste turneringen, var det han som hadde vunnet. Han delte i stedet andreplassen med Tony Farinha, som, på grunn av jevn innsats sesongen igjennom, bare klarte å øke poengsummen sin med 2 poeng.

Ivar Bjørseth holdt til og med tale etter å ha vunnet.
Ivar Bjørseth holdt til og med tale etter å ha vunnet.

Terje Bjørnstad var lenge en av favorittene, med en seier og en andreplass på høsten, men han spilte altså FOR godt, og ble derfor forfremmet til A-klasssen, og fikk derfor ikke spilt mer enn 9 turneringer i B-klassen. Men, sånn er det bare.

Ivar takket blant annet Terje Bjørnstad for å karre seg inn i A-klassen med tre turneringer igjen å spille. Uten det hadde Terje vunnet mente han.
Ivar takket blant annet Terje Bjørnstad for å karre seg inn i A-klassen med tre turneringer igjen å spille. Uten det hadde Terje vunnet mente han.

OoM-B

C-klassen var Jens Tofteberg så sikker på seieren at han ikke engang stilte opp i finalen. Og det hadde han grunn til, for han vant til slutt over Kirsten med 6 poeng, men siden han ikke stilte, så får ha

OoM-C

Deltakelse

Det var bare tre stykker som spilte alle mandagsturneringene i år:

  • Arve Bjerke
  • Jon Kittilsen
  • Tony Farinha

Antall deltakere gjennom sesongen

  • A: 22
  • B: 24
  • C: 6

2014-09-01-02Litt overlapping har det vært, men vi sier at det gir oss 52 deltakere totalt. Til sammenligning var det 63 som deltok i fjor. I 2008 var det 146.

Det er kommet noen nye medlemmer, som vi må ta godt vare på og få til å spille turneringer, slik at vi kan snu denne litt begredelige trenden. Og så kan det vel tas noen grep på andre måter. Turneringskomiteen bør kanskje vurdere om det egentlig er noen grunn til å ha tre klasser, og/eller de samme klasseinndelingene. Vi vet det dreier seg om tradisjoner, men vi er nå ganske små. Hvis birdiepremier er et “økonomisk problem” for turneringskomiteen, kan man jo vurdere å premiere “2-ere” i stedet – det vil si at du får premie hvis du har en toer på scorekortet. Dette brukes mange andre steder.

Vi vil likevel påstå at mandagscupen står sterkt – velkommen igjen i 2015.

Innhold
Klubben