Mandagscup 16. mai 2022

16. mai 2022 – Forholdene lå til rette for en god tredje mandagscup.

Mandagsvær av beste sort, pluss bane i hurtig bedring ga en god ramme rundt dagens turnering.

Det var 26 deltakere (A: 7, B: 11, C: 8), hvorav hele 4 var etteranmeldt.

Fint vær og brukbar spillehastighet. Den siste ballen kom inn etter ca. 2 timer og 15 minutter

Igjen ble det en trekning av en pakke golfballer for de tilstedeværende. Alle dem som ikke vant noe håpet selvfølgelig på det beste, men premien gikk til han som “kjørte appen” og som dessuten vant to andre premier i dag: Per Frode Haugen.

Det beste resultatet i dag kom i C-klassen. Det er gøy med spillere som er i rask bedring – de siste årene har vi jo hatt flere som har gått fra C- til A-klassen i én sesong.

Casper Løkke hadde en drømmerunde, og tok en knusende seier med hele 26 poeng (50 slag brutto).

Andreplassen gikk til Øyvind Wulfsberg, som også spilte en god runde, for han fikk 18 poeng, men det var altså 8 poeng for lite i dag.

En annen fremadstormende spiller, Ørjan Johansen, tok tredjeplassen med 17 poeng.

Forrige uke ønsket vi oss norsk vinner i A-klassen denne mandagen.

Det viste seg, at det gikk ikke, for Stefan Johansson gikk på -1 og det holdt til seier med to slag.

Nest best var Per Frode Haugen, to slag bak Stefan med +1.

Resten av folket i A-klassen hadde ikke en veldig god dag på banen, og derfor holdt +5 til pallplass. Tredjeplassen gikk til Alexander Løken på lavere handicap.

I B-klassen var det, med ett unntak særdeles jevnt i teten.

Espen Nordskog har tydeligvis knekt koden etter en skuffende runde forrige mandag. I dag var han 15 slag bedre, det er nesten to slags forbedring per hull. 20 poeng ble det, og seier i B-klassen.

Det ble poengdeling med 17 på de neste plassene. Elin Bjørnhaug tok andreplassen …

… på bedre handicap enn Yngve Andersen.

Birdier …

… gir som kjent en premie på 100 kroner (gavekort hos Golfhandelen)

Det vare bare to birdier i dag.

Stefan Johansson satte en 12-meters putt for fugl på 9-ern, mens …

Per Frode Haugen fikk sin birdie på 4-ern.

Orders of Merit

I skrivende stund var ikke Order of Merit for mai oppdatert, men akkurat det gjør jo ikke noe, siden vi denne måneden kan bruke “hoved”-OoM som informasjonskilde.

A-klassen

Det er fire stykker som har spilt alle turneringene, og ikke uventet der det dem vi finer på toppen av OoM-A. Med to seire har Stefan Johansson ikke uventet tatt ledelsen i kampen om mai-sjekken, men han må fortsatt stille, og spille nogenlunde, for å beholde den. Det er to turneringer igjen.

B-klassen

Her er det langt jevnere, men også her ligger de fire som har spilt alle turneringen på toppen av tabellen. Trond Nåmdal og Espen Nordskog ligger i tet, men her er ingenting avgjort.

C-klassen

I denne klassen er det hele 7 stykker som har spilt alle turneringene, og her har Joakim Ustad skaffet seg et visst forsprang på de andre som ligger tett sammen. Med litt springende resultater, de neste to mandagene, kan dette bli ganske så spennende.

Neste helgeturnering …

… er International Pairs 29. mai, altså om snaue to uker.

Parturneringer er alltid moro, og vi anbefaler alle å vurdere å melde seg på.

Klubbmesterskapet i matchplay

Klubbens “cup”-mesterskap starter 1. juni. Innbydelse og mer informasjon legges ut i løpet av uken.