Mandagscup 17. august

Utrolig fint

Vi husker knapt en mandagscup med dårlig vær i år, og dagens turnering ga nok en splendid mandagskveld på Krokhol, med passende varme, litt vind for å holde det svalt, og gode forhold på banen. Stimpen viste 8 rett før start (greenene ble vertikalskjært og dresset med sand i forrige uke).

For første gang denne sesongen sto flagget nede på hull 4, og siden tee-klossene sto bak på det nedre utslaget, gjorde det at dette hullet ble lettere enn det har vært. Feltet som helhet gjorde det imidlertid særdeles bra på hull 1 i dag (snittscore +0.6), så dette var fremdeles det letteste hullet. Vanskeligst nok en gang var hull 7 (der flagget nå er flyttet opp på øvre platå), med en snittscore på +2,4. Det var det eneste hullet med snittscore på over DB.

Med ganske mange etteranmeldelser ble 30 spillere som startet turneringen, og så vidt vi kunne se, fullførte alle. Det var 17 stykker i A-klassen, 10 spillere i B-klassen og 3 i C-klassen.

For å holde samme rekkefølge som under premieutdelingen, så begynner vi med birdiene.

Birdier

Det var seks birdier i alt, hvorav Stine hadde to, men det var bare tre som ga nok poeng for premie. Morten Olstad fikk birdie på 5-ern. Han var visstnok bare et par millimeter fra eagle, med tap-in for birdie. Dessuten fikk Finn Ericsson birdie på 3-ern og Ådne Trygg birdie på 6-ern.

Det gjorde også Per Frode Haugen og Stine Torgersen, men de fikk ikke premie. Stine fikk også birdie på 1-ern, også den uten premie.

Birdietoppen

Vi merker oss at det er Per Frode som leder, med 5 birdier og en eagle. Det var mulighet for eagle i dag også, ettersom han hadde et kanonutslag på hull 9 som gjorde at han bare hadde 65 meter (målt med laser) igjen til pinnen. Den vanskelige pinneplasseringen gjorde imidlertid at det “bare” ble par. Ellers merker vi oss at det er satt flest birdier på hull 6, og ingen på hull 2 og 4 (!). Foreløpig er det ingen som har innkassert mer enn to birdiesjekker.

C-klassen

I kveld var det nok deltakere til å dele ut en premie i C-klassen. Den gikk til Espen Nordskog, som sanket 18 poeng. Tipper han var temmelig fornøyd med par på 9-ern.

B-klassen

Her var det to stykker som skilte seg ut. Tony Farinha var overrasket over å få premie og tredjeplass med 13 poeng. Det var fire poeng etter Kirsten Rogne, som med sine 17 poeng viste at hun absolutt hører hjemme i B-klassen. Det ble imidlertid ganske suveren seier til Rune Sørlie, som gikk på 45 slag brutto uten stryk, og dermed skaffet seg 20 poeng. Det førte selvfølgelig til nedskrivning, men Rune blir å finne i B-klassen også neste gang, siden hans nye handicap er nøyaktig 20,0. Vi kommer tilbake til dette under Order of Merit.

A-klassen

Som i forrige uke var det nødvendig å spille bedre enn sitt handicap for å få premie i A-klassen.

Både Asbjørn Herdal og Ådne Trygg fikk 19 poeng, men Ådne går foran på handicap. Det ble en ganske så suveren seier til Morten Olstad, som gikk på 40 slag brutto og fikk 21 poeng. Ikke en eneste dobbeltbogey (eller verre) ble det på ham i kveld. Mortens nye handicap er 12,5.

ResultaterLønnsom runde for Morten. Dagens andre premiesjekk ga 200 kroner til sammenÅdne tar i mot sin sjekk med den største selvfølge. Lønnsom kveld for ham også

Asbjørn viser hva han mener om tredjeplasser

Orders of Merit

I A-klassen tok Morten Olstad spranget opp på andreplassen. Han har nå 69 poeng. Det er 11 poeng bak lederen, Per Frode Haugen, og 6 poeng foran Jon Kittilsen på tredjeplass. Og det er nå det begynner å bli interessant, for alle disse har nå nådd 10 spilte turneringer, slik at det ikke er bare plasseringen som teller, men også hvilket dårlig resultat som “erstattes”.

Per Frode kan for eksempel i de neste turneringene øke sin poengbeholdning med maksimum 10, ettersom hans dårligste tellende resultat er verdt 2 poeng. Morten har imidlertid fremdeles en null å bytte ut, og kan fremdeles øke poengsummen med 12. Det samme er tilfelle med Jon som også har en null igjen, i tillegg til et par enere. Tidligere i år trodde vi at kampen om Order of Merit-A ville bli særdeles lite spennende, men det er altså litt spenning igjen.

ResultaterI B-klassen har Rune Sørlie nå 88 poeng, noe som gir en ledelse på 12 poeng til Tony Farinha. Hanne Hoel Tofteberg er, med 51 poeng, litt for langt bak til å kunne hevde seg, så kampen kommer altså til å stå mellom Rune og Tony. Rune var derfor “heldig” med at det ble stryk på 8-ern, for ett slag bedre her ville ha gjort at han ville spilt neste turnering i A-klassen. Nå blir det altså minst én turnering til i B-klassen. Både Rune og Tony har spilt 10 turneringer (som de eneste i B-klassen foreløpig). Runes dårligste plassering er en 6. plass, og han kan derfor øke poengbeholdningen med maksimalt 7 poeng hvis han vinner også neste uke. Tony har imidlertid ikke noe dårligere enn et par sjuendeplasser som kan byttes ut med bedre plasseringer, så her er det ikke mye forskjell. Det blir jevnt, med en klar fordel til Rune – vel og merke hvis han forblir i B-klassen.Med sin tredjeplass i dag tok Jens Tofteberg et jafs av ledelsen som Kirsten Rogne har hatt på OoM-C. Kirsten spiller som kjent ikke lenger i B-klassen, og siden forskjellen mellom dem nå er bare fire poeng, er det høyst sannsynlig at Jens går forbi – så lenge deltakelsen i C-klassen ikke øker dramatisk.

Ellers…

2015-08-17 Mcup - (3)
Jan Røisi har nettopp slått et fabelaktig slag nesten fra veien og inn på greenen på hull 6.

…var det så mange som benyttet seg av Karis middagstilbud at hun gikk tom for jegergryte og potetmos.

…hyggelig å se at Jan Røisi begynner å vise gryende form. I tillegg til 16 poeng, viste han redninger av Mickelson-klasse. Den beste var nok nierjernet fra innerst i kroken mellom vannet og veien på hull 6, som gikk gjennom noen bjerketrær og landet perfekt på greenen slik at den rullet ned mot hullet. Her ville nok de fleste bare ha spilt seg ut på fairway.

…minner vi på at det er klubbmesterskap til helgen.

Frode og Stine
Frode og Stine er regjerende klubbmestre

Det er hele fire klasser, så det er noe for enhver smak. Selve klubbmesterskapet (A: Herrer, B: Damer) spilles uten handicap og er åpent for alle med handicap lavere enn 24,9.

For dem med høyere handicap er det klasse C (herrer) og klasse D (damer). Disse klassene har i tidligere år blitt spilt med handicap, men nå står det i Golfbox at også disse spilles uten handicap.

Alle klassene spiller 18 hull lørdag og 18 hull søndag. Vi kan ikke se at det er lagt opp til noen cut.

 

Rutiner

Å hjelpe til å lete etter andres baller er god etikette, men det er lurt å gjøre det på en måte som ikke forsinker spillet unødvendig. Hvis du kan gjøre det uten fare for andre, skal du først slå din egen ball videre, før du hjelper til å lete – og du skal ikke sette igjen baggen på den andre siden av fairwayen, slik at du må gå hele veien tilbake når spillet gjenopptas.

Innhold
Klubben