Mandagscup 2. september 2019

Det var 22 deltakere (A: 9, B: 9, C: 4) med start en halvtime før vanlig.

I dag var det årets 14. mandagscup som gikk av stabelen, og som ved 12 av de andre var været fantastisk. Krokholbekken gikk stri og det var litt bløtt her og der på grunn av nedbøren på søndag. Derfor var det ballplassering på klippede områder. For andre gang på et par uker ble vi møtt av nysandete greener, men det gjorde dem egentlig bare raskere.

Birdier

Det gjorde nok sitt til at det var bare to birdier i dag. Begge ble satt på 6-ern, av henholdsvis Rune Sørlie og Petter Tomren. Petter hadde ikke ellers den store runden i dag, så han hadde gått hjem, og vi har derfor ikke noe ferskt bilde.

Rune Sørlie

Petter Tomren

Resultater – premievinnere

Alle tre klassene ble vunnet på gode resultater.Beste prestasjon i dag var nok Olaf Thomassens 38-runde brutto. Det sikret ham seieren i A-klassen med en nettoscore på -3. Det kunne lett ha blitt enda bedre, for de to bogiene hans var av den litt “unødvendige” sorten.

Per Frode Haugen gikk på netto par med dagens nest beste bruttorunde.

Netto par ble det også på Eirik Sandberg, som fikk tredjeplassen på litt høyere handicap.Etter litt rot med resultatlisten for B-klassen ble det etter litt omregning bestemt at det var Kristian Bjerve som vant sin andre seier på rad. Det gjorde han med 19 poeng.

Etter en liten turneringspause var Yngve Andersen tilbake og inntok 2. plassen med 17 poeng.

Det var ett poeng bedre enn Trond Ovik på tredjeplass.Som i forrige uke ble C-klassen vunnet av Stefan Johansson. Denne gangen med “bare” 23 poeng. Han fikk som vi husker 29 poeng i forrige uke, men har nok snart et riktigere handicap. Han gikk ned 2,5 slag i dag.

Det gikk greit å starte kl. 17.30 og det ble ikke plagsomt mørkt ved avslutningen av runden. Neste uke starter imidlertid årets nest siste mandagscup kl. 17.00.

Orders of Merit

Det ble noen omrokkeringer i dag. En del virker avgjort, men det er fremdeles litt spenning igjen i flere av klassene. Vi minner om at resultatene som vises er uoffisielle, ettersom de ikke kan baseres på Golfbox, der årets første turnering mangler.

A-klassen

Med dagens seier overtok Olaf Thomassen ledelsen alene. Dette fordi Olaf økte sin poengbeholdning med 8, mens Lars Sandberg ikke økte sin i det hele tatt, fordi han ikke hadde noen dårligere plasseringer enn dagens sjetteplass å stryke. Per Frode Haugen er nå hakk i hæl, siden han kunne ta med seg alle 10 poengene for dagens andreplass, ettersom dette var hans 10. turnering. Stine Torgersen kan også blande seg i tetstriden selv om hun i øyeblikket ligger et stykke bak. Vinner hun de siste to turneringene, kommer hun opp i 91 poeng, ettersom hun vil få full uttelling. Om hun spiller og om poengfangsten er stor nok, vil tiden vise.

B-klassen

Kristian Bjerve økte sin poengsum med 5 poeng med dagens seier, mens Yngve Andersen økte med 4. Differansen er dermed mer eller mindre uendret, og Kristian leder med 14 poeng. Det betyr nok at Kristian har vunnet OoM-B, for så vidt vi kan se kan Yngve maksimalt øke sin poengsum med 10 poeng hvis han vinner begge de gjenværende turneringene.

De eneste som kan utfordre Yngve for andreplassen er Steinar Nordskog og Rune Sørlie. Steinar har ikke spilt de siste tre turneringene. Spiller og vinner han de to siste, kan han få 94 poeng, hvilket er høyere enn det Yngve har i dag (86). Med full uttelling kan Rune komme opp i 92 poeng.

C-klassen

Her tror vi det er mer eller mindre avgjort. Det skal mye til for at Bjarne Røed ikke vinner OoM-C. Bjarne har etter i dag et forsprang på hele 21 poeng til Odd Hole, og det maksimale Odd kan oppnå (med to seire) er 18. Andreplassen er imidlertid ikke avgjort, ettersom Marit Bjørnstad ligger bare 3 poeng bak Odd. Med full uttelling kan hun få så mye som 14 poeng til. Mye vil avhenge av deltakelsen i C-klassen fremover. Den har vært lav i det siste og da blir det ganske mange poeng på alle.