Mandagscup 21. september 2020

Avslutningsturnering i Mandagscupen

Årets siste mandagscup ble en god en – vi tror aldri det har vært bedre deltakelse på noen siste runde i nyere år. Det kan også ha vært den beste deltakelsen på noen Mandagscup i år, for hele 35 stilte opp, og det var minst 10 deltakere i alle tre klassene (A: 11, B: 14, C: 10). Det tror vi også er første gang i år. Hyggelig var det også at det var rekordmange gjestespillere som deltok. Faktisk var fire andre klubber representert. Startlisten krevde derfor bruk av to A4-ark.

Dette altså til tross for at startskuddet gikk kl. 17. Solnedgang var kvart over sju, og de fleste kom seg tilbake til klubbhuset før det. Premieutdelingen gikk imidlertid i tussmørke. Været var som vanlig upåklagelig – 20 grader da vi begynte å spille, men litt kjøligere utover kvelden.

Hyggelig at mange av dem som vanligvis spiller på formiddagen, ventet til kvelden i dag.

Birdier

Det var hele 9 birdier. Siden turneringskomiteen hadde sluppet opp for premiesjekker, ble imidlertid utdelingen litt rotete, for det var bare gjestespillere som fikk sjekken sin i kveld. Resten får sine på søndag, etter Elgjakta-turneringen.Derfor viser vi bare et bilde og listen fra “Spillerstatistikk” i Golfbox.

  • Per Frode fikk sine birdier på hull 5 og 6.
  • Ronny fikk også sine på hull 5 og 6.
  • Dag fikk sin på hull 5.
  • Olaf fikk sin på hull 6.
  • Stine fikk sin på hull 3.
  • Og Trond fikk sin på hull 6.

Alle birdiene på hull 5 bidro til at Golfbox klassifiserte det som banens letteste hull i dag (+1,03 over par).Mats Borgersen fikk birdie på hull 4. Han representerer Nesbyen GK, og vi gjetter at han er student, for broren (tror vi siden de har samme etternavn) hans vant A-klassen forrige mandag.

C-klassen

Her var det altså 11 deltakereJostein Olafsen er blitt riktig en gjenganger på pallen etter sommeren. I dag ble det tredjeplass på -1.Etter en noe ujevn forsommer, har Dag Raaum virkelig funnet formen på ettersommeren, med blant annet to seire. I dag ble det andreplass, med -3.Vinneren kommer helt fra Stranda GK på Sunnmøre (ikke langt fra Geiranger). Sander Fehn Olsen tok en overlegen seier med -6.

B-klassen

Dette har vært den største klassen i hele år, og i dag var det 14 deltakere.Bortsett fra i forrige uke, er Yngve Andersen jevnheten selv, med én førsteplass, én andreplass og to tredjeplasser i de fem siste turneringene. Den siste tredjeplassen kom i dag, da han spilte til par. Selv en seiersvant herre som han, synes det er stas.Elin Bjørnhaug synes det er ergerlig å “tape på handicap”. I dag tok hun andreplassen på -2, og var i teten på listen over dem som fikk flest par (5). Det var en nier på hull 3 som gjorde at hun ikke gikk helt til topps.Jon Kittilsen gjorde en taktisk vurdering, og valgte å spille fra rød tee i dag (det er tross alt valgfritt), og det viste seg å være lurt, for han kom i mål med en DB-fri runde på -2, og hadde altså bedre bruttoscore. Det var hans tredje klasseseier denne sesongen.

A-klassen

Dette har gjerne vært den minst klassen på de fleste mandagene, men i dag var det altså hele 11 startende.Trond Torgersen har ikke spilt mange Madagscup-turneringer i år, men har gjort det bra to av de tre gangene han har stilt opp. I dag ble det tredjeplass på -1.Lenge så det ut til at Per Frode Haugen skulle ta seieren i dag. Han lå på -2 før siste hull (hull 9 for ham), med ett slags ledelse til nærmeste utfordrer. På det siste hullet ble det imidlertid en bogey, og det gjorde at seieren røk, til tross for -1.Utfordreren var Stine Torgersen det, og hun fikk like godt birdie på sitt siste hull (hull 3) og gikk derfor ned på samme score som Frode. Dermed vant hun, siden hun har lavere handicap.** En liten kommentar. For turneringen var avgjørelsen ved uavgjort satt som laveste handicap og deretter laveste spillehandicap. Dette er litt ulogisk, for det er tross alt SH som brukes til å bestemme antall mottatte slag. Den som har færrest mottatte slag ved uavgjort har derfor brukt færrest slag brutto, som er det som burde være avgjørende. Hadde den logiske rekkefølgen vært i bruk, hadde Frode vunnet i dag, for han hadde beste bruttoscore på 38 (+2), mens Stine hadde +3.

Vi håper turneringskomiteen følger den rette logikken til neste år.

Orders of Merit

Siden dette var årets siste turnering, er dagens rekkefølge den som gjelder når premiene skal overrekkes på søndag etter Elgjakta-turneringen.

A-klassen

Det er 17 forskjellige spillere som har deltatt i A-klassen, men bare 8 har spilt 9 turneringer eller mer.Stine Torgersen har ledet OoM-A stort sett hele sesongen, etter at hun vant årets andre Mandagscup. I alt er det blitt 5 seire, og en hel haug andre pallplasser. Hennes dårligste tellende turnering er en tredjeplass. Derfor ble da også den endelige poengsummen 102. Hun har spilt 14 turneringer.

Per Frode Haugen har spilt 12 turneringer, og selv om han og Stine hadde byttet plass i dag, hadde han likevel blitt nummer to. Han endte opp med 92 poeng, altså 10 bak Stine.

Lars Sandberg knep tredjeplassen foran Olaf Thomassen. Han har hatt en jevnt god sesong, men bare én seier, men det ble litt for slapt på tampen til å kunne hevde seg. Ingen av hans to siste turneringer endte opp med å bli tellende. Han har spilt 15 turneringer.

B-klassen

Det er 28 forskjellige spillere som har deltatt i B-klassen i år.Jon Kittilsen er ikke jevnheten selv. Hans resultater har variert fra 15., 11. og 10. plass til tre førsteplasser. Han er én av bare to som har spilt alle 17 Mandagscup-turneringene i år*. Totalpoengsummen ble 94, og det ga ham en seiersmargin på 16 poeng.

* Med forbehold om at det er noen som har spilt alle turneringene, men i forskjellige klasser.

Jan Tore Samuelsen vant OoM-B i fjor, men i år måtte han ta til takke med andreplassen. Han akkumulerte 78 poeng.

Kampen om tredjeplassen sto om to spillere som begge har tilbragt litt tid i andre klasser. Yngve Andersen spilte 5 turneringer i C-klassen og 10 i B-klassen. Han gjorde det bra nok til å ta tredjeplassen med 74 poeng.

Robert Eilertsen var bare to poeng bak. Han hadde et besøk i A-klassen som varte i to turneringer.

C-klassen

Det er 31 forskjellige spillere som har deltatt i C-klassen i år.

Her sto det mellom tre spillere som alle å ganske likt. Til slutt skilte det bare fire poeng mellom dem.Alexander Løken (som startet sesongen med hcp 54) fikk sin dårligste plassering i dag, men 8. plassen var nok til å øke poengsummen hans til 76 (+3). Det var nok til å ta seieren i OoM-A. Han har bare spilt 9 turneringer.

Odd Hole ble nummer 9 i dag, og med det økte han poengbeholdningen med ett poeng. Hadde han blitt nummer seks eller sju, hadde det antagelig holdt til seier på OoM-C.

Jens Kristian Tofteberg valgte å ikke spille i dag (eller var forhindret). Han har spilt 13 turneringer, og kunne potensielt ha økt med nok poeng til å ta seieren, men slit ble det altså ikke.Premiene for Order of Merit vil altså bli delt ut etter Elgjakta-turneringen på førstkommende søndag.Vi kommer med en skikkelig oppsummering på et senere tidspunkt, men vi kan vel allerede nå konkludere at sesongen har vært en suksess. Deltakelsen har vært bra. “Brutto” har det vært 76 deltakere (A: 17, B: 28, C: 31), det er 7 flere enn i fjor. Hvor mange flere “netto” deltakere (justering for deltakelse i flere klasser), må vi komme til bake til.

Her kan du se sesongoppsummeringen for i fjor.

Været har vært strålende (vel, i hvert fall bra) under hver eneste turnering, og banen har vært fin hele sesongen.

Sesongslutt

Dette var altså den 17. og siste Mandagscup-turneringen i år.

Seniorene har avsluttet Seniorcupen, og har sin sesongavslutning i morgen med lagturnering og bespisning.

Dametreff-sesongen har ebbet ut uten den helt store deltakelsen, og søndag spiller vi altså avslutningsturneringen – Elgjakta Eclectic.

Det betyr imidlertid ikke at vi er helt ferdig med å spille turnering. Tradisjonen tro blir det “Mandagstreff” hver mandag så lenge banen er åpen. Den må imidlertid starte tidligere og tidligere hver uke på grunn av mangel på dagslys, men på det meste har vi klart å arrangere seks av dem. Dette er mer uformelt, i den forstand at det ikke er noen startavgift og heller ingen premier, men scorene er handicaptellende og opplegget er ellers det samme som i den vanlige Mandagscupen.

 

Vi regner også med at det blir Seniortreff på tirsdagene etter samme mal.

Innhold
Klubben