Mandagscup 28. mai

Det regnet – og det var det ikke mange som hadde regnet med, for nesten ingen hadde med regntøy, m.a.o. alle bortsett fra Terje Bjørnstad.

Dette hadde banen godt av, og regnet var av det beste slaget, litt sildrende, sånn som ikke renner bort, og heller ikke gjør spillerne så veldig våte når de setter bort paraplyen for å slå. Men paraply var absolutt nødvendig utstyr i dag. Temperaturen ble etter hvert også langt lavere enn det vi har blitt vant til i det siste.

I tillegg til regnværet, var denne turneringen merket av flere nyheter.For første gang i manns minne (i hvert fall denne mannens minne) ble turneringen spilt fra hvit tee for herrer og gul tee for damer. Noen utnyttet dette til å skaffe seg noen riktig så gode scorer, mens andre sleit litt med dette. Det kan vi se av scorene. Neste mandag skal forresten alle spille fra rød tee. Det kan nok også bli en aha-opplevelse for mange.

Dette var årets tredje mandagscup-turnering, så nå er vi litt spente på hvordan ståa er på Order of Merit. Men den mangler foreløpig (hint – hint).For første gang ble det delt ut premier betalt av en sponsor – nemlig Netthandelen på Brynseng – samarbeidet med dem er ble beskrevet mer detaljert i en artikkel som kom ut i løpet av helgen. Siden det var sponsede premiesjekker ble det heller ikke tatt hensyn til antall deltakere i hver klasse med hensyn til hvor mange premier som ble delt ut.Ikke for det, deltakelsen var såpass bra (32) og jevnt fordelt (A: 10, B: 12, C: 10), at vi tror turneringskomiteen måtte ha delt ut tre premier i hver klasse også med det “gamle” systemet. Gresset vokser, men ikke jevnt, og noen av greenene er nå meget ujevne. De som er jevnere er til gjengjeld meget trege.Når det er sagt, er det nok lurt å vente med å klippe dem ned inntil gresset dekker et større område på alle greenene. Ikke desto mindre ble det satt 3 premierte birdier i dag. Alle birdier ble forresten premiert i dag.

Birdier

Terje Bjørnstad fikk sin birdie på hull 1, hans tredje hull for dagen.

Langtslående Erling Høydahl fikk sin birdie på 9-ern.

Trond Ovik fikk sin birdie på hull 2.

Resultater

C-klassen

Her gjorde klubbhandicap-gutta det veldig bra i dag – i lett regn og fra bakerste tee. I dag rakk for eksempel ikke 19 poeng (Dagfinn Dreyer) til poeng i denne klassen.Det lengste strået trakk Øivind Wulfsberg, som sanket hele 23 poeng med sin 56-runde.Marius Nygård har ikke lenger klubbhandicap, men er på full fart nedover i handicap. Nok en god runde av Marius (han vant i forrige uke) ga 21 poeng, og nok en nedskrivning.Alexander Tomt Sandjord, tok tredjeplassen, også han med over 20 poeng.

B-klassen

I den største klassen var det særdeles stor spredning i feltet. Fra 21 til 6 poeng.Trond Ovik likte seg tydeligvis på hvit tee, og så ut til å absolutt ha dagen. Han vant nemlig B-klassen klart med hele 21 poeng, med en strykefri 45-runde.Nummer to ble Knut Storm Hanssen, som også spilte bra, og fikk 18 poeng.Rune Sørlie (det ble visst litt håndgemeng etter en litt ureglementert dropp på 3-ern) spilte jevnt og bra, og sikret seg tredjeplassen med 17 poeng.

A-klassen

I motsetning til de andre klassene, som spiller stableford, spiller A-klassen (stort sett hver mandag) slaggolf. Dette var det slettes ikke alle som hadde fått med seg, til tross for at det står på scorekortet.Lars Sandberg gikk på netto par, og det holdt til seier. Men det var jevnt bak ham.Egil Sørset trivdes tydeligvis også på hvit tee (det blir jo nesten som bjerkeved), og spilte en jevn og fin runde uten store katastrofer.  +1 holdt til andreplass.Eirik Sandberg lå lenge godt an til å slå fader’n. Han var +3 etter seks hull og fire strake par. Han sprakk imidlertid litt på slutten, slik at det ble tredjeplass til slutt.

Innhold
Klubben