Mandagscup 7. september 2020

For en gangs skyld var ikke været strålende – det var overskyet og litt kjølig, men banen var i ypperlig stand. De fleste spilte også relativt raskt, men det ble en drøy halvtime å vente for dem som var først ferdig, så det er noen som har et forbedringspotensial på dette området.

Deltakelsen var upåklagelig, med 28 deltakere – ganske mange tidligere på dagen.

Birdier

Det var nok de gode spilleforholdene som gjorde at det ble litt av en birdie-fest, derfor tar vi det først, slik det også var under premieutdelingen. Det var åtte.Isak Ladegård, hull 5 (det ble visket om nesten eagle)Alexander Løken, hull 1Trond Nåmdal, hull 6Øivind Nordanger, hull 9 (formiddag)Espen Nordskog, hull 2Rune Sørlie, hull 6 (monsterputt)Petter Tomren, hull 1 (formiddag)Ronny Waagenæs, hull 6 (Stine tok i mot)

B-klassen

Vi tar denne først for en gangs skyld, siden det var her det var best scorer. Her måtte du gå under par for å få premie, og det var 13 deltakere.Vinner ble Isak Ladegård, som også hadde dagens beste bruttoscore: 40 (+4) (delt med Stine). Det ga -5 netto og suveren klasseseier.Espen Nordskog tok andreplassen med -1, fordi han har lavere handicap …… enn Yngve Andersen, som sin vane tro, spilte på morgenkvisten.

A-klassen

Her var det 9 deltakere, og også en god vinner-score.Arve Bjerke spilte på ettermiddagen og tok seieren med -2.Stine Torgersen hadde tydeligvis kommet seg etter den litt skuffende runden i går (NM Mid-amatør), og kom seg rundt på par. Det holdt til andreplass.Tredjeplassen gikk til Leif-Erik Stabell, som greide å melde seg på uten å oppgi hjemmeklubb. Han hadde gått hjem før premieutdelingen, men tok tredjeplassen på +2.

C-klassen

Bare 6 deltakere i dag.Vinner ble Pål Kirstistuen fra Losby. Dette var hans 3. start i mandagscupen, og den feiret han med en score på -3.Alexander Løken har hatt stor fremgang (han begynte sesongen på hcp 54). Han gikk på par og tok andreplassen med det.Tredjemann på pallen var veisjefen selv, Petter Tomren, som gikk på +1.

Orders of Merit

Det tetner seg til – bare 3 turneringer igjen.

A-klassen

Stine Torgersen benyttet anledningen til å bytte ut en fjerdeplass med en andreplass, og økte derfor poengbeholdningen med 3 poeng. Vi tror det betyr at hun tar A-kronen, for hun er nå 14 poeng foran Lars Sandberg, som ikke spilte i dag.

Teoretisk kan han klare det, for han har tre femteplasser han kan bytte ut med førsteplasser, og dermed øke med 18 poeng, men det skal vel mye til.

Per Frode Haugen har også en teoretisk sjanse, og kanskje en bedre en, for han kan maks. få 21 poeng hvis han vinner de gjenværende turneringene.

I det hele tatt kan det bli ganske store omkalfatringer på tabellen før vi er ferdig, for det er ikke mer en 8 poeng som skiller nummer 2 og nummer 7.

B-klassen

Jon Kittilsen økte poengbeholdningen med fire poeng og forspranget til Jan Tore Samuelsen, som ikke spilte i dag, tilsvarende. Han har imidlertid ikke mange veldig dårlige plasseringer igjen å bytte ut, men det har for så vidt heller ikke Jan Tore.

Jon har et forsprang på 20 poeng til Trond Nåmdal og Yngve Andersen, som ligger på en delt tredjeplass. Yngve har bare spilt 8 turneringer i denne klassen, og har altså muligheten til å øke med mye, og han er i form, for i de siste tre turneringene er han 1-2-3.

C-klassen

Her er det fortsatt jevnt. Odd Hole har en 5-poengs ledelse til Jens Tofteberg, og Bjarne Røed ligger bare ett poeng bak ham igjen. Alle tre har spilt mer enn 10 turneringer, så ingen av dem kan altså få full uttelling.

Dark horse i denne klassen er Alexander Løken. Han ligger 12 slag bak førsteplassen, men har spilt bare 7 turneringer, og har altså potensielt muligheten til å sanke 36 poeng hvis han vinner alle de tre siste turneringene. Det holder faktisk med noen pallplasser.

Ingenting er avgjort i denne klassen.

Krokhol Masters

Hvis du er kvalifisert, og ikke har meldt det på, bør du gjøre det. Den går på førstkommende søndag.

Dette er en invitasjonsturnering. Alle som har fått en topp-3-plassering i en turnering på Krokhol i år er kvalifisert til å delta. I år er vel faktisk dette den eneste “ordentlige” 18-hullsturneringen som spilles med fullt handicap. Klasseinndelingen er den samme som i mandagscupen.

Dette er en tradisjonsrik turnering på Krokhol, som er blitt spilt siden “tidenes morgen”, opprinnelig som en 36-hullsturnering. Den ble ikke arrangert mellom 2013 og 2016, men ble så gjenreist som en éndagsturnering.

Du bør delta hvis du kan.Hvis det er noen som lurer på hvorfor denne rapporten kommer ut litt sent, så har det med å gjøre at det ble sendt en liten golfturnering i USA på TV – den tok litt av redaktørens oppmerksomhet.

Vi gratulerer Dustin Johnson med seieren – og Viktor Hovland med en flott 20. plass i sin debutsesong på PGA-touren.

Innhold
Klubben