Mandagscup 9. september 2019

For en gangs skyld kan vi ikke si at rammen om mandagscupen var strålende.

Til det var det for overskyet. Litt vind gjorde også at mange spilte med flere lag med klær. Som ventet var det litt vått på bakken, og til tross for ballplassering gjorde nok det sitt til at det ikke var så mange storartede prestasjoner. Da vi var ferdig med premieutdelingen, begynte det å duskregne litt, men under hele turneringen var det opphold.

Birdier

Det ble tre – og en av dem ble satt av en og samme person.Det er ikke rart Stine Torgersen har et godt forhold til Golfhandelen, for hun må nok innom både titt og ofte for å bruke de mange sjekkene hun har innkassert i år. I dag ble det birdie på hull 1 og 6.På hull 9 slo Morten Olstad driven sin ned i halfpipen på gamle hull 8. Fra der slo han innspillet over greenen. Han måtte derfor slå tredjeslaget fra fringen, på tvers av hele greenen og opp den ganske bratte bakken mot hullet. Det viste seg imidlertid å ikke være noen sak, for 20-metersputten gikk i hullet for birdie.Det var 21 deltakere (A: 8, B: 8, C: 5). Det får vi si er bra når det hele startet kl. 17. Turneringskomiteen hadde skiftet bukser, og lagt igjen spanderbuksene fra i går, hjemme. Derfor var det bare én premie i C-klasse og to hver i B- og A-klassen.I C-klassen var det Jens Kristian Tofteberg som trakk det lengste strået. 14 poeng holdt til seier.I B-klassen ble det veldig jevnt. Her fikk to fremadstormende yngre herrer (på Krokhol er alt under 50 “yngre”) begge samme poengsum (14), og rekkefølgen måtte avgjøres på handicap.Blant annet takket være sin fine innsats under Masters i går, var det Simen Thomassen som kunne skilte med lavest handicap, og han fikk derfor den største sjekken.Isak Ladegård brukte tre slag mer brutto, og måtte derfor ta til takke med andreplassen i dag.I A-klassen er det to stykker som helt klart er i best form for dagen, og de stakk da også av med begge premiene.Stine Torgersen benyttet seg igjen av anledningen til å spille fra gul tee, og nok en gang spilte hun til handicap. Resultatet var altså netto par, og dagens beste bruttoscore (+4), men det var ikke den jevneste runden Stine har spilt i år.Den andre i-form-spilleren er Olaf Thomassen. Han gikk på +1 netto og slo Morten Olstad og Kjell Høydahl (!) på handicap i kampen om andreplassen.

Orders of Merit

Det var ganske mange blant toppene som ikke økte sine poengsummer i dag, og det ga noen utfordrere muligheten til å ta innpå. Nå er det imidlertid bare én mandagscup-turnering igjen, så mye er nok avgjort. Vi presiserer at OoM-resultatene som presenteres her er uoffisielle. De endelige listene må utarbeides av turneringskomiteen når sesongen er ferdigspilt.Det er med andre ord ikke så veldig mye spenning igjen når det gjelder Order of Merit.

Likevel håper vi Turneringskomiteen finner det for godt å huske på tradisjonen med at lederne av de respektive Orders of Merit spiller sammen i sesongens siste mandagsturnering, som altså er neste uke. Rekkefølgen har nemlig blitt avgjort i innbyrdes oppgjør ved noen anledninger.Vi tar også anledningen til å minne på at premieutdelingen for Orders of Merit vil finne sted etter avslutningsturneringen, Elgjakta, 22. september. Alle som ligger i OoM-teten i sine respektive klasser er derfor programforpliktet til å delta.

A-klassen

Med dagens andreplass, sikret Olaf Thomassen seg seieren i OoM-2019. Han økte sin poengsum med 3, til 103, mens ingen av hans nærmeste utfordrere, Lars Sandberg og Per Frode Haugen, klarte å øke sine poengsummer. Selv med seier neste uke, har ingen av dem sjansen til å ta igjen Olaf.

Det blir imidlertid kamp om andre og tredjeplassen. Lars Sandberg har 92 poeng. Med seier kan han øke denne til maks. 96 poeng. Per Frode (88 poeng) har fortsatt en tellende femteplass, og kan øke til 94 poeng hvis han vinner neste uke. Stine Torgersen er også med i miksen. Hun har nemlig bare deltatt i 9 turneringer og kan derfor øke sin poengsum til 91. Hun kan altså ikke ta igjen Lars, men hun kan frata Per Frode på tredjeplassen, hvis han blir dårligere enn nummer 4 og Stine tar sin fjerde seier på rad.

Alle de andre som har spilt et stort nok antall turneringer, er for langt bak til å kunne blande seg i tetstriden.

B-klassen

Kristian Bjerve ble stående på stedet hvil poengmessig i dag, men har likevel vunnet OoM-B, ettersom mannen på andreplassen, Yngve Andersen ikke har mulighet til å ta ham igjen. Andreplassen hans er imidlertid sikker.

Med sin tredjeplass i dag, rykket Rune Sørlie opp på tredjeplassen, forbi Steinar Nordskog, som ikke har spilt de siste fire turneringene. Rune ligger 10 poeng bak Yngve, og kan maksimalt øke poengsummen sin med åtte poeng, hvis han vinner neste uke. Steinar Nordskog kan imidlertid frata Rune tredjeplassen hvis han spiller neste uke.

C-klassen

Her har det vært klart en stund at Bjarne Røed vil finne OoM-C. Han klarte ikke å øke poengsummen sin (98) i dag, men det gjør ikke noe.

Odd Hole tok riktignok innpå med 8 poeng med dagens tredjeplass, men han er nå oppe i 10 turneringer, og det maksimale han kan oppnå med seier neste uke er 91 poeng – med andre ord et godt stykke bak Bjarne, som kan øke sin poengsum like mye med en god innsats.

Marit Bjørnstad tar tredjeplassen, ettersom hun ikke har mulighet til å ta nok poeng, selv med seier, til å ta igjen Odd.

Innhold
Klubben