Mandagsværet altså

16. august 2021 – Den tiende mandagscupen ble avholdt med de sedvanlige gode forholdene og det vanlige flotte været.

Vi dro fra byen i dag rundt kl. 15.30, og kjørte utover E6 og RV 155 i til dels kraftig regnvær. Ved Sørmarka opphørte regnet, og da vi kjørte inn på Krokhol var det blå himmel, og værforholdene ble bare bedre og bedre utover kvelden.

Det regnet som var kommet på forhånd ble raskt sugd opp av en tørst bane, så det var ikke nødvendig med ballplasseringer av noe slag.

A-klassen spilte slaggolf, mens B- og C-klassen spilte Stableford. Som i forrige uke, var resultatene litt ymse.Deltakelsen var sånn passe, iberegnet en gjeng påmeldte dugnadsarbeidere som gikk ut kl. 12, var det 25 deltakere, noe som er lite på denne tiden av året (A: 10, B: 9, C: 6). Grunnen til at A-klassen nå er størst er at en rekke spillere har forbedret seg kraftig i år. Den siste som har rykket opp er Jostein Olafsen.

Det var også gledelig å se noen turneringsdebutanter. Vi sier hjertelig velkommen til William Nyhagen og Pål Mathiesen.

Også fikk vi se en flott regnbue – det er tydeligvis gull med et godt utslag på 5-ern.

Premieutdeling

Dagens beste runde

ble levert av Kristian Bjerve, som vant B-klassen på 21 poeng (43 slag brutto), noe som tilsvarer 3 under par netto.Dag Raaum, som debuterte i B-klassen i dag, tok andreplassen med 19 poeng. Tredjeplassen, på 18 poeng, gikk til Egil Sørset, som var en av dugnadsarbeiderne som spilte tidligere på dagen (derfor ikke bilde).Dagens nest beste runde ble levert av Ronny Waagenæs, som vant A-klassen på -2 (40 brutto). Andre plassen gikk til Olaf Thomassen, som leverte dagens beste bruttorunde på 39 slag (Frode hadde samme score).Tredjeplassen gikk til Alexander Løken, som stadig forbedrer seg, og kom inn på -1 i dag.Det ble ikke levert like gode scorer i C-klassen, men Øyvind Wulfsberg vant på høyst respektable 17 poeng.Yngve “Fender” Andersen ble nummer to, ett slag bak, på 16 poeng, mens …… Terje Bjørnstad tok tredjeplassen på 15 poeng.

Birdier

Det var 5 birdier i dag.Per Frode Haugen, 2 (hull 1 og 4) – bra par 3- gjennomsnitt i dag altså.Erlend Bærø (hull 8)Pål Mathiesen (hull 6) – fint å få med seg i sin debutJan Tore Samuelsen (hull 4).

Orders of Merit

Her burde det være to, siden vi konkurrerer om månedspremier, men en OoM for bare august har ikke turneringskomiteen tatt seg bryet med å lage, så da får vi improvisere én selv.

Dette var den tredje mandagscupen i august, så vi er litt over halvveis i kampen om måneds-sjekken (det er 5 runder i august).

A-klassen

Som man kan se fra tabellen, er det uhyre jevnt i A-klassen (vi har bare tatt med på listen dem som har spilt nok runder til å gjøre seg gjeldende. Foreløpig leder Alexander Løken, men hverken han eller konkurrentene har råd til å hoppe over en turnering, eller spille dårlig, hvis de vil ta en tur til Golfhandelen med en stor sjekk i lomma.På den sesong-lange Order of Merit leder Lars Sandberg. Han er den eneste som har spilt alle 10 turneringer. Han har en liten ledelse på Ronny Waagenæs. Disse to ligger ganske langt foran alle de andre.Men, …… Lars ligger litt farlig til, ettersom han ikke vil kunne øke poengbeholdningen like mye som alle de andre, ettersom han ikke har noen veldig dårlige prestasjoner å “stryke”, nå som han allerede har 10 tellende turneringer. De som ligger lenger bak, har fremdeles en god mulighet til å nå helt opp hvis de spiller bra i resten av mandagsturneringene denne sesongen.

B-klassen

Best an i kampen om august-sjekken ligger Jan Tore Samuelsen, som har en 5-6 poengs ledelse til Kristian Bjerve og Jon Kittilsen. Robert Eilertsen har nok også en sjanse, hvis han deltar i de to siste turneringene og spiller bra. Men deltakelse er nøkkelen her. De tre i teten er 3 av de 4 eneste som har spilt alle turneringene.Sesong-OoM preges av at det er mange som har gått ut og kommet inn i klassen. De samme tre som ligger best an til å vinne måneds-sjekken, er også de som leder på sesongbasis, men her har Kristian Bjerve en relativt klar ledelse på 10 poeng til Jon Kittilsen og Jan Tore Samuelsen.Alle har også flere dårlige runder å “stryke”, så de kan fremdeles få relativt mange poeng hvis de begynner eller fortsetter å spille bra.

C-klassen

Her er det også jevnt om august-sjekken. Det er ikke mer enn 5 poeng som skiller de tre i teten, så her gjelder det å ikke gå glipp av en eneste turnering fremover.For hele sesongen er det veldig jevnt i teten. Bare to poeng skiller det fire i teten. I realiteten er det imidlertid bare tre, siden Dag Raaum har rykket opp i B-klasssen.Marit Bjørnstad, Bjarne Røed og Øyvind Wulfsberg har 53, 52 og 51 poeng fra henholdsvis 7, 6 og 8 turneringer. Så her også gjelder det å både delta og spille bra.

Sakte spill …

… igjen!

Den siste gruppen i dag, kom inn kl. 20.40 – 2,5 time etter at de startet. Da hadde de 20 andre ventet lenge på premieutdelingen.

Her trengs det skjerpings både individuelt (husk at du bare har tre minutter til å lete etter ballen), og organisasjonsmessig. Det er ikke særlig lurt å sende ut en 4-ball med utslag 18.10, når alle de andre spiller i 3-baller.

Klubbmesterskapet

Vi håper at så mange som mulig vil melde seg på for å være med på klubbmesterskapet. Det er årets viktigste turnering, og det er tradisjon på Krokhol at man melder seg på selv om man godt vet at sjansene til å nå opp er heller små. Når det er sagt, så er det mange som har overrasket både seg selv og andre med en god plassering i et KM.

Fremmøte

Turneringskomiteen ber aller nådigst at alle registrerer seg i startboden senest 15 minutter før start. Vi synes ikke dette er urimelig, all den stund man skal være på tee-stedet senest 10 minutter før start. Dette betyr at du skal registrere deg før du drar på rangen eller driver med andre typer oppvarming og øvelser.

Innhold
Klubben