Pengelisten 2021

7. november 2021 – Så var det vår egen lille “adelskalender”

Nå som vi har oppsummert alle turneringene, er altså turen kommet til Pengelisten, der vi prøver å kåre den beste turneringsspilleren, men den representerer også det individuelle aktivitetsnivået, for du er nødt til å delta i ganske mange turneringer for å nå opp.Årets navn er uten tvil Alexander Løken. Han plukket poeng over hele linjen (bortsett fra seniorcupen, der han ikke er kvalifisert til å delta). Han vant heller ingen OoM-penger, siden han spilte i tre forskjellige klasser i sesongens løp. Men nesten 3000 kroner ble det til sammen. Det var nesten 500 kroner mer enn nestemann på listen, Jan Tore Samuelsen, som plukket opp mest på månedssjekkene, med to.

Mest penger i år, ble det på Alexander Løken.

Vi måtte ta noen nye vrier i år, ettersom premieringssystemet i mandagscupen ble endret.

Selv om de tre beste i hver klasse nå får en pakke med baller, blir likevel alle førsteplasser på mandager og tirsdager er godskrevet med 100 kroner, andreplassene med 75 kroner og tredjeplasser med 50. Vi har ikke tatt hensyn til om det har vært nok deltakere til å dele ut premier til alle pallplassene på de aktuelle dagene.

For mandagscupen er det nå en ny premiekategori, nemlig “månedssjekken” til den som vinner Order of Merit i hver måned. Den sjekken er på 500 kroner.

For seniorturneringene blir det litt inflasjon i A-klassen, fordi det bare unntaksvis stilte mer enn tre deltakere – noen ganger bare én. Vi har likevel brukt samme fordelingsnøkkel her. I seniorcupen deles det for øvrig heller ikke ut sjekker lenger.

Det deles vanligvis ikke ut pengepremier i helgeturneringer, men det deles imidlertid som oftest mer enn tre premier. Siden mange av premiene nå er sponset, har vi endret verdiene litt.

I utgangspunktet er en seier “verdt” 300 kroner, med 200 for andreplass og 100 for tredjeplass.I turneringer uten klasseinndeling, har vi tildelt verdi til de fem beste, uansett om det er lag eller individuelt, etter nøkkelen 300-250-200-150-100. Også har vi økt verdien av klubbmesterskapet til 500 kroner. Vi har også tatt med KM-matchplay i år under “Helg”.

I tillegg kommer birdier, men bare i mandagscup og seniorcup, og siden det deles ut premier for Order of Merit, har vi tatt med dem også (300-200-100).

Antall premierte har gått opp fra 74 i fjor til 94 i år, noe av dette skyldes nok metodejusteringer, men mye skyldes nok også Texas Scramble-turneringen, der det ble delt ut 12 premier, inklusive mange som ikke ellers ville ha spilt turnering.

Vi utelukker ikke at det kan forekomme feil i tabellen. Gjør oss gjerne oppmerksom på utelatelser og andre feil, men tabellen blir ikke omarbeidet med mindre feilene som rapporteres er store.

Andre tilbakemeldinger tas selvfølgelig også i mot med takk.

Innhold
Klubben