Pengelisten 2023

12. desember 2023

Krokhols egen adelskalender

Dette er typisk den siste sesongoppsummeringen. I år kommer den noe senere enn vanlig, da redaktøren har vært mye opptatt på annet hold.

Listen er ikke ulik fjorårets, men “beløpene” er lavere siden det ble avlyst så mange turneringer (10,5 avlyst). Listen er like vel ganske representativ for aktivitetsnivået, og det er akkurat like mange på den som i fjor.

Øverst på listen finner vi Christian Danielsen, som dominerte stort i Mandagscupens C-klasse. Blant annet vant han månedssjekken to ganger, og gjorde det også bra i noen helgetureringer.

For øvrig merker vi oss, og det er jo ikke noe rart, at øvre del av listen domineres av dem som spiller mange turneringer. Per Frode Haugen er klubbens mest produktive birdie-produsent, og fant formen på slutten av sesongen, slik at det ble andreplass på ham. Han som nådde listetoppen i fjor, Lars Sandberg, hadde også en brukbar sesong i år og innsatsen holdt til tredjeplass på listen.

Under listen finner du en forklaring på hvordan vi har regnet oss frem til verdiene.

“Pengeberegning”

Tabellen representerer ikke utdelte penger, slik det gjorde for noen år siden. Det er det bare birdiene og månedssjekkene som gjør. Vi har benyttet følgende “formler”.

Mandagscup

Selv om de tre beste i hver klasse nå får en pakke med baller, blir likevel alle førsteplasser på mandager og tirsdager er godskrevet med 100 kroner, andreplassene med 75 kroner og tredjeplasser med 50.

Siden den har de største enkeltbeløpene, er “månedssjekken”  egen kategori. Den sjekken er på 500 kroner, og det deles ut 12 av dem.

Seniorcup

Her er det også baller i premie, men vi bruker samme “verdsetting” som i Mandagscupen.

Birdier

Birdier premieres med et gavekort på 100 kroner i Mandagscupen. Vi vet ikke hva birdie-premien er i Seniorcupen, men verdsetter også der hver birdie til 100 kroner.

Helgeturneringer

Det deles ikke ut pengepremier i helgeturneringer, men det deles imidlertid som oftest mer enn tre premier. Fordelingsnøkkelen vi har brukt er som følger.

I turneringer med klasseinndeling en seier “verdt” 300 kroner, med 200 for andreplass og 100 for tredjeplass.

I turneringer uten klasseinndeling, får de fem beste “pengepoeng” etter nøkkelen 300-250-200-150-100.

Det er samme inndeling i par-turneringer, mens i lag-turneringer teller deltakerne på de tre beste lagene.

Siden den er den mest prestisjefylte turneringen, gir seier i KM vanligvis 500 kroner, mens nummer to får samme beløp som seier i en vanlig turnering, osv. Siden årets KM ble avkortet til én runde, har vi i år imidlertid verdsatt den som en vanlig helgeturnering.

Matchplay-KM er lagt inn som en del av helgeturneringene.

Orders of Merit

Denne kategorien gjelder plassering blant de tre beste på den sesonglange Order of Merit i hver klasse i Mandagscupen og Seniorcupen. Premiestørrelsen er den samme som i enkeltturneringer.

Utelatelser

Premielistene i “treff”-turneringer er ikke innberegnet, siden det ikke deles ut premier.

Merknader

Vi utelukker ikke at det kan forekomme feil i tabellen. Gjør oss gjerne oppmerksom på utelatelser og andre feil, men tabellen blir ikke omarbeidet med mindre feilene som rapporteres er store.

Andre tilbakemeldinger tas selvfølgelig også imot med takk.

Innhold
Klubben