Scoringsfest da alle spilte fra rødt.

7. juni – Mandagscup 7. juni 2021

Det var 27 stykker påmeldt og 26 som fullførte. Hele 12 stykker spilte til par eller bedre. Og det var 11 birdier.

Før har det vært mange som vanligvis spiller fra gul tee, som har opplevd vanskeligheter med å spille fra rød tee. Det var så visst ikke tilfelle i dag.

I forkant av dagens turnering kom det skremselsskudd fra YR om muligheter for store nedbørsmengder. Litt nedbør kom det, men de fleste hadde vel ikke paraplyen oppe i mer enn et par hull. De gode forholdene – med rull – fra i går, fortsatte, og folk visste altså å utnytte dem til fulle. Men litt leting ble det også.

Dagens runde …

… kom i C-klassen, der det var 9 deltakere.Prestasjonen var det Dag Raaum som sto for. Han vant C-klassen på -5 (42 slag brutto).Seiersmarginen var 3 slag til Jens Kr. Tofteberg, som altså gikk under par (-2) for andre dag på rad.Kona var ikke stort dårligere. Hanne Hoel Tofteberg tok tredjeplassen på -1.B-klassen (som vanlig med flest deltakere (11)) hadde den skarpeste konkurransen. Her holdt +2 bare til 7-10. plass.Vant gjorde Alexander Løken, som “perset” med 40 slag brutto. Det ga -4 netto. Han måtte imidlertid ty til handicap for å hale i land seieren.Elin Bjørnhaug fikk nemlig samme resultat (-4), men måtte altså ta til takke med andreplassen.Jon Kittilsen var -5 etter 8 hull, og burde i det minste ha kommet ajour med dem, men en slurvete dobbeltbogey på siste hull gjorde at han endte på -3, som altså bare holdt til 3. plass.I A-klassen fortsetter den litt dårlige deltakelsen. Det var bare 6 deltakere i dag.Arve Bjerke spilte sammen med Egil Sørset klokken 12 tidligere på dagn, og kom inn på -2, noe som senere altså viste seg å holde til klasseseier.Til tross for 8 slag på femmeren, kom Stefan Johansson inn på 40 brutto, og tok andreplassen på -1.Med 38 slag hadde Per Frode Haugen dagens beste bruttorunde, men han får jo neste ikke slag fra rødt, og måtte ta til takke med par netto og tredjeplass.

Birdier

Som sagt var det hele 11 birder, satt av 9 forskjellige spillere, så her er det bare å skrive premiesjekker så blekket spruter. Av plasshensyn setter vi inn en tabell i stedet for individuelle bilder.

Navn Ant Hull Hull
JOHANSSON, Stefan

2

7

8

KIITILSEN, Jon

2

3

8

BÆRØ, Erlend

1

6

HAUGEN, Per Frode

1

3

LØKEN, Alexander

1

7

OLAFSEN, Jostein

1

2

SANDBERG, Lars

1

1

SØRSET, Egil

1

1

WULFSBERG, Øyvind

1

6

Premier

Som vanlige under Covid-19-begrensningene var det ingen premieutdeling. Premier kan avhentes ved en passende anledning, når det er noen til stede med nøkkel til turneringsbua.

Som plaster på såret tar vi med en tabell som viser den klasseløse resultatlisten.Ellers minner vi alle på å melde seg på Golfhandelen Open, men før det er det altså enda en mandagsturnering. Da skal herrene spille fra hvit tee og damene fra gul.

Orders of Merit

Order of Merit-tabellene var ikke gjort klare på det tidspunktet dette ble skrevet, men i A-klassen kan det se ut som Morten Olstad og Stefan Johansson ligger omtrent jevnt i teten.

I B-klassen leder nok fortsatt Kristian Bjerve når dagens resultater medregnes, men det blir nok langt jevnere rett bak ham, for ingen av de tre beste i dag lå spesielt høyt på listen fra før.

I C-klassen gjorde Dag Raaum et skikkelig byks, men det var nok ikke nok til å ta igjen Marit Bjørnstad som hadde en ganske klar ledelse etter forrige mandag.

Når det gjelder måndeskonkurransen, leder selvfølgelig de som gjorde det best i dag. Vi håper turneringskomiteen snart kommer med en slags måneds-OoM som gjør at vi kan følge med på hvem som ligger an hvor når det gjelder den store premiesjekken.

Innhold
Klubben