Turneringssesongen er på’n igjen

31. mai 2021 – Mandagscupen gjenopptatt i den slags vær vi har lært oss å forvente.

Nydelig vær – lett overskyet og noen og tjue grader. Banen begynner også å bli i veldig bra stand. I dag var det nesten ikke behov for ballplassering på fairway, men det fikk vi altså fordi ballen kan få søle på seg enkelte steder.

Det pene været og de gode forholdene tatt i betraktning, må vel deltakelsen erklæres å være litt skuffende. Det var 25 (A: 6, B: 12, C: 7). Det var løpende start med 3-baller fra kl. 17.30. Det så ikke ut som det var noen som hadde benyttet seg av anledningen til å spille på formiddagen.

Nytt premieringssystem

Dagen i dag markerte ikke bare gjenopptakelsen av mandagscupen, men også innføring av det nye premieringssystemet. Lederen i Order of Merit i hver klasse per i dag, vil altså få en premiesjekk på 500 kroner fra Golfhandelen. Det blir også delt ut birdie-gavekort på 100 kroner. De som plasserer seg topp tre i hver klasse får en pakke med tre Krokhol-baller. Hvordan dette skal gjennomføres rent praktisk, gjenstår å se.

Dagens beste runde …

… ble levert av Kristian Bjerve, som sanket 21 poeng på 43 slag (dagens beste bruttoscore). Det var også nok til å vinne B-klassen – for både B- og C-klassen spilte Stableford i dag.Alexander Løken var like bak med 19 poeng,mens Knut Storm Hanssen tok tredjeplassen med 18 poeng.

A-klassen

Her trakk Morten Olstad det lengste strået med 39 runde (45 brutto).Nærmest var Ronny Waagenæs,Eirik og Lars Sandberg, som alle fikk 41 slag netto. De to førstnevnte kommer på pallen med lavere handicap.

C-klassen

Her gikk en relativ nykommer til klubben, Eirik Gjerstadberget til topps med 14 poeng. Skjønt helt ny i turneringssammenheng er han ikke, han fikk også en fjerde plass i Vårsleppen, men noe bilde har vi dessverre ikke.Samme poengsum hadde Marit Bjørnstad, som måtte ta til takke med andreplassen på grunn av høyere handicap.Tredjeplassen gikk til Oscar Stovner Storeide, som fikk 11 poeng.

Orders of Merit og premiesjekker

A-klassen

Morten Olstad har to seire og en 7. plass. Det holder i massevis til ledelse på Order of Merit, og han vinner derfor premisjekken på 500 kroner for mai. Han ligger 6 poeng foran Ronny Waagenæs og Stefan Johansson.

B-klassen

Her var Kristian Bjerve ganske sikker på seieren for mai måned da han kom inn med 21 poeng på dagens runde, for han ledet OoM før runden ganske klart. To seire og en tredjeplass gjør at han leder OoM-B med 11 og 15 poeng foran henholdsvis Trond Nåmdal og Erlend Bærø.

C-klassen

Sjekken i C-klassen for mai går til dagens vertinne, Marit Bjørnstad, som leder OoM-C med 5 poeng foran Alexander Løken. Sistnevnte har imidlertid nå rykket opp i B-klassen, og kunne derfor ikke bygge på sine gode plasseringer fra tidligere. Øyvind Wulfsberg og Bjarne Røed deler tredjeplassen.

Birdier

Det var to birdier i dag. Kristian Bjerve fikk en treer på hull 6,mens Stefan Johansson fikk ballen i hullet på 4 slag på hull 5.Ikke glem å melde deg på Jernslaget – 18-hullsturnering med 3 køller søndag 6. juni.

Les mer.

Innhold
Klubben