Vårslepp med mange veldig gode resultater

28. april 2024

Så var vi i gang med turneringssesongen.

Værmeldingen tatt i betraktning, var deltakelsen slettes ikke dårlig.

40 påmeldte ga altså 20 to-mannslag. Det var nøyaktig samme antall deltakere som i fjor, da Vårsleppen ble avholdt to og en halv uke senere.

Som sagt var ikke værmeldingen den beste. Det var meldt 2 grader og regn det meste av dagen. Ja, det var litt kaldt, ja det regnet, men det regnet som kom var ikke rare greiene, og ved slutten av runden var paraplyen tørr.

Banen var i brukbar stand, og greenene var nyklippede, og derfor litt raskere, men fortsatt litt ujevne. Vi spilte altså 3×6 hull. De første tolv ble spilt i rekkefølge front og back, mens de siste tolv ble spilt men blanding av front og back, som vist på bildet.

Sent spill

De fleste spillegruppene i dag brukte godt over 5 timer på 18 hull. Det gikk så sent at det ikke ble noe særlig venting i/ved klubbhuset mellom de tre rundene, slik det var forventet.

Mange var sikkert rustne – dette var tross alt årets første turnering, og banen har bare vært åpen en drøy uke. Så la gå at slagene kan gå litt i hytt og gevær.

Det man kan jobbe med er sine egne rutiner.

  • Vær klar til å slå når det er din tur
  • Ready golf – det er ikke så farlig med honøren
  • Du kan lete i tre minutter etter ballen din, og du må finne din egen før du eventuelt hjelper andre. Slå også videre (hvis det er trygt) før du hjelper andre å lete.
  • Tre minutter betyr ikke 3×4 minutter i en firerball.

Vi forventer bedring på dette området ved neste anledning. Nok om det.

Premieutdeling

Selv om temperaturen økte utover dagen, foretrakk de fleste å vente på siste gruppe innendørs. Derfor ble også premieutdelingen avholdt der.

Det var seks premier. Premiene bestod for det meste av baller og Krokhol-effekter.

Siden det var varmt i kafeen med så mange mennesker, dugget reporterens kamera slik at vi ikke fikk tatt et tilfredsstillende lagbilde av laget som tok sjetteplassen.

Det var laget Hareide/Andresen, bestående av Trond Hareide (hcp 14,4, SH: 14 fra tee 52) og Vegard Andresen (hcp 47,6, SH: 44 fra tee 42).

De produserte respektable 44 poeng (dvs. 8 under par). Vanligvis holder en slik poengsum til en plass øverst på pallen, men ikke i dag.

Trond Hareide og Vegard Andresen flankerer her mange ganger klubbmester Per Frode Haugen.

Femteplassen gikk til team Bærø / Olstad, bestående av Marte Olstad (hcp 26,3, SH: 30 fra tee 47) og Erlend Bærø (hcp 13,3, SH: 13 fra tee 52). 45 poeng er også en høyst respektabel score i fourball.

Erlend dro det meste av lasset i først halvdel, mens Marte tro til blant annet 4 3-poengere i andre halvdel.

Fjerdeplassen gikk til laget Rui / Bergsli, som hadde valgt å ikke vente på premieutdelingen.

Laget bestod av Sondre Rui (hcp 35,5, SH: 34 fra tee 47) og Bendik Bergsli (hcp 49,8, SH: 50 fra tee 47). De utfylte hverandre veldig bra og produserte 48 poeng (dvs. 12 under par).

Dette virker også å være deres turneringsdebut i Krokhol-sammenheng, og vi har derfor ikke noen bilder vi kan sette inn.

Topp 3 endte alle med samme poengsum: 55!!!

Det er smått utrolig. 55 poeng er det samme som 19 under par!!!

Det er ofte det gutta på PGA-touren ender på, men det er etter 4 runder. Kjempemessige prestasjoner med andre ord fra alle de tre beste lagene.

Derfor måtte den innbyrdes plasseringen avgjøres på handicap.

Tredjeplassen gikk til lag Rønning-Moe / Tyszko, som bestod av Mathias Rønning-Moe (hcp 34,5, SH: 33 fra tee 47) og Patrick Tyszko (hcp 35,3, SH: 34 fra tee 47).

De utfylte seg hverandre også veldig bra, der Mathias sto for det meste av poengplukkingen på første halvdel og Patrick på andre.

 
 
 

De ledet lenge “i klubbhuset”, men til slutt ble det andreplass på laget Schille / Danielsen, som bestod av Arne Schille (hcp 18,9, SH: 19 fra tee 52, en av dagens turneringsledere) og Christian Danielsen (hcp 34,8, SH: 37 fra tee 52).

De utfylte hverandre veldig bra, og hadde ingen hull med mindre enn 2 poeng. Utslagsgivende for scoren var Christians tre birdier på hull 1/10 som alle var verdt 5 poeng.

Individuelt hadde de to lagkameratene henholdsvis 40 og 41 poeng.

Vant gjorde paret/laget Spilmann / Almsbakken, bestående av Jørgen Spilmann (hcp 4,9, SH: 3 fra tee 52) og Liv Celine Almsbakken (hcp 33,2, SH: 43 fra tee 52).

Selv om Jørgen bidro med 4 birdier, var det Liv Celine som dro det meste av lasset. Individuelt hadde hun uhørte 52 poeng, med en bruttoscore på 96 (24 over par).

Lurt taktisk tydeligvis å gå fra tee 52 og dermed få høyere SH. Vi regner med at hennes handicap vil rase nedover når vi begynner å spille invididuelle turneringer.

Gratulerer med innsatsen!

En god start på sesongen, altså! Neste uke skal det bli mildere og innen neste helg regner vi med at vi kan spille banen over 9 hull.

Som fortalt tidligere, vil området på hundre meter foran greenen på hull 3 bli frest opp, pløyd, harvet og sådd. På grunn av dette vil det bli etablert en provisorisk green 119 meter foran den den ordentlige greenen. Hull 3 vil også midlertidig bli gjort om til et par 4-hull.

De første uke-turneringene vil imidlertid bli spilt over 6 hull, og på mandag blir det derfor Mandagstreff og på tirsdag Seniortreff. Dessuten er det Dametreff på onsdag – 1. mai – en fridag.

Neste helg er det Krokhol Texas Scramble, der det ikke er noen startavgift og hvor nye golfere og nye medlemmer er spesielt invitert.

Innhold
Klubben