Golfglede-sløyfen

5. mai 2022 – Vi har prøvd noe nytt

Vel ikke helt nytt – Det har lenge vært mulig å spille Krokhol fra grønn tee. Nå er imidlertid disse tee-stedene blitt kraftig opprustet, så vi døper den om til “Golfglede-sløyfen”.

Har du problemer med å komme over vannhindre?
Mister du mange baller i løpet av en runde?
Har du problemer med å komme frem til green “in regulation” (dvs. par – 2 putter)?
Er du ikke noe glad i bakker?
Lyst til å prøve hvordan det er å nå inn på par-5-hull på to slag?

Da er Golfglede-sløyfen noe for deg!

Du mister nok noen tildelte slag i forhold til det du er vant til, men det tar du greit nok igjen ute på banen, som vi spilte fra grønn tee i dag. Her får du en gjennomgang.

Hull 1, par 3, 91 meter

Her er Golfglede-teen samlokalisert med matteutslaget på rød tee. Her kan du altså senere på sesongen, risikere at de grønne klossene står bak de røde. Er du vant til å spille fra rød tee, så vet du altså hvilket slag du trenger å slå her. Flaggplasseringen bestemmer køllevalg.

Hull 2, par 4, 207 meter

Her er det riktignok vann i spill på utslaget, som også her er samlokalisert med matteutslaget for rød tee. Det er imidlertid ikke langt over vannet: 103 meter i henhold til GPS-en. Vinkelen gjør også at du kan slå slik at du slår over tørt land. Alt ligger til rette for at du får et relativt kort slag inn mot greenen.

Hull 3, par 5, 278 meter

Hele ideen med Golfglede-sløyfen er å ta de fleste “vanskelige” hindringene ut av spill. Derfor ligger utslaget på den andre siden av dammen, rett over “Nybrua”. Da blir det plutselig god plass, og du har som sagt muligheten til å prøve hvordan det er å putte for eagle.

Hull 4, par 3, 65 meter

Her ligger utslaget helt ute på tuppen, mens det før var samlokalisert med rød tee. Med dagens flaggplassering var avstanden 73 meter. Her er det om å gjøre å velge riktig kølle.

Hull 5, par 5, 329 meter

Utslaget ligger rett foran “Petter-kummen”, et godt stykke ut på fairway, og slik at det er rett frem mot broen. På dette hullet må du fremdeles over vann, men ikke på utslaget. De fleste vil ligge slik at det er mulig å slå over vannet på andreslaget, slik at innspillet blir relativt kort.

Hull 6, par 4, 117 meter

Dette blir nok et birdie-hull på flere måter enn én. Her vil mange klare å nå greenen på ett slag, og vil altså da putte for eagle! Det er ikke mange forunt til daglig.

Hull 7, par 4, 196 meter

Utslaget ligger et stykke foran rød tee. Redaksjonens utsendte medarbeider gjorde den feilen at han prøvde å legge seg opp, men fordi det er tørt, spratt ballen ned i bekken. Han burde ha prøvd å slå over. Men husk at hvis du prøver deg, så gjelder det å komme seg opp på platået rundt omkring 50-metersmerket. Ellers er det like greit å ligge på hitsiden.

Det blir et riktig “risk and reward”-hull med andre ord.

Hull 8, par 4, 180 meter

Her kan du bare følge matteutslagene til du kommer til det siste, på venstre side av fairway. Så det er fremdeles en dogleg. To jernslag burde få deg til greenen.

Hull 9, par 4, 219 meter

Du fikk med deg at Golfglede-sløyfa var tingen for dem som ikke liker bakker. I tillegg til bakken opp til gul tee på femmer’n, slipper du også denne bakken når du spiller fra grønt.

Her ble reporteren forstyrret (grunnen kommer frem av neste artikkel) og glemte da i farten å ta bilde av utslagsstedet. Det ligger imidlertid fint til på venstre side av fairway, slik at man kan slå rett frem hvis man klarer. Et greit utslag her, og du har bare en wedge inn på greenen.

Reporteren var imidlertid i stand til å ta et bilde i ettertid av den grønne teen på hull 9, som også fungerer som droppsone for dem som ender opp i spilleforbud-området til høyre.

Det var runden, en artig opplevelse, som kan anbefales til alle med de utfordringene som ble nevnt innledningsvis.

Det er matteutslag på alle Golfglede-tee-ene. Det er flere grunner til dette. Siden det ikke ble anlagt tee-er på disse stedene da banen ble bygget, gjør det at utslagsstedet blir bedre markert, og mer ensartet. Dessuten er gressmattene mer tilgivende enn gress, slik at en uren treff ikke får like katastrofale konsekvenser. Matter er dessuten noe som mange er vant med å slå fra på drive-in-rangen, noe som gjør overgangen kortere, spesielt for nybegynnere.

I tillegg vil den gi fin trening i spill med jernkøller for litt mer viderekommende. Du kan jo for eksempel prøve å legge igjen alle de lange køllene i bilen. Selv om du ikke gjør det, blir en runde i Golfglede-sløyfen god nærspill-trening.

Slopen og sånn

Rett skal være rett, Golfglede-sløyfen er meget kort – bare 1682 meter, mot 2211 fra rød tee og 2532 fra gul. Siden lengde er det som teller mest når baner får sin bane- og slopeverdi, så er det klart at man får mange færre slag tildelt her.

For eksempel, får den utskremte korrespondente vanligvis 18 slag tildelt fra gul tee. I dag fikk han 10 fra Golfglede-grønn, det vil si fem slag for ni hull. Dette viste seg å være mer en nok for å snekre sammen en god runde også med hensyn til handicapregulering (nå spilte han alene, så det var ikke snakk om det).

Uansett er Golfglede-sløyfen absolutt å anbefale – den blir for lite brukt – spesielt av dem som er i ferd med å etablere deg som golfspillere, eller som føler at alderen krever sitt.

Her kan du se hvor mange mottatte slag du får i forhold til det du får der du vanligvis spiller fra.

Det er også verdt å merke seg at golfbanen skal slopes på nytt neste år. Da blir det nok enda færre tildelte slag å hente, ettersom flere av hullene er kortere fra Golfglede-teenen enn det som var tilfelle da denne sløyfen opprinnelig ble slopet.

Innhold
Klubben