Igjen en strålende mandagskveld på Kroken

28. juni 2021 – Etter noen mandager med så-der vær, var det ordentlige mandagsværet tilbake for fullt.

Skyfri himmel, passe varmt, en svalende bris og strålende baneforhold var det kvelden bød på, da vi skulle spille forsommerens siste mandagscup.

Synd at det ikke var mer enn 26 påmeldt – men det blir litt feil, ettersom resultatlisten inneholder 29 (C: 9, B: 13, A: 7), fordi noen spilte tidligere på dagen. Men at vi ikke var over 30 på en dag som denne er vanskelig å forstå.

Stort sett lå klasseseirene på omtrent samme nivå, men vi kan likevel utrope en

Dagens runde

Den går til Jostein Olafsen som vant B-klassen på 20 poeng (B- og C-klassen spilte Stableford, mens A-klassen spilte slaggolf). Det er ett poeng/slag bedre enn vinnerne av de andre klassene, ettersom det tilsvarer -2. Det ga også en nokså klar seier i B-klassen.På ball-pakke-pallen fikk Jostein med seg Erlend Bærø (17 poeng)og Elin Bjørnhaug (17 poeng, høyere handicap).C-klassen ble vunnet av Dag Raaum på 19 poeng.Andreplassen gikk til Yngve Andersen med samme poengsum, men høyere handicap (spilte tidligere på dagen).Jens Kristian Tofteberg tok tredjeplassen, også han med 19 poeng. I “gamle dager” ville altså alle tre bli skrevet ned.A-klassen ble også vunnet på “19 poeng”, ettersom det er hva -1 tilsvarer. Det var scoren til Stefan Johansson (ikke “Johansen”).Han vant med to slags margin til Per Frode Haugen, som for øvrig hadde dagens beste bruttorunde (+4) – artig scorekort forresten – 7 par og 2 DB.Sten-Arne Skulbru tok den siste premien i A-klassen. Han gikk også på +1, men har altså høyere handicap.

Birdier

Det var fem birdier i dag.Kjell Høydahl, hull 6Stefan Johansson, hull 7Jostein Olafsen, hull 3Lars Sandberg, hull 2Sten-Arne Skulbru, hull 6

Juni-sjekken

Turneringsledelsen valgte å ikke utrope vinnerne av juni-sjekken i dag. Siden det ikke er satt opp en separat Order of Merit for juni-turneringene, må det gjøres en manuell opptelling av poengene i de forskjellige klassene. Det som nevnes her er derfor høyst uoffisielle resultater.

A-klassen

Det er bare Stefan Johansson og Lars Sandberg som har spilt alle 4 turneringene i juni, og derfor hadde en sjanse til å vinne (siden deltakelsen i A-klassen er så lav som den er for tiden). Det kan se ut som Stefan har stukket av med premien, siden det kan se ut som han har ett poeng mer enn Lars.

Disse to leder også Order of Merit sammenlagt før sommerpausen.

B-klassen

Her var vi i forrige uke ganske bombesikre på at Alexander Løken ville vinne månedens premiesjekk i B-klassen. Han mente selv at Erlend Bærø hadde mulighet til å ta ham igjen. Basert på Alexanders prestasjoner i juni, hadde redaktøren ingen tro på at dette ville skje, men det ser det ut til at det gjorde.

For Alexander fikk ukarakteristisk nok ingen OoM-poeng i dagens turnering, mens Erlend fikk 10. Derfor ser det ut til at det er Erlend som vinner juni-sjekken. Poengdifferansen mellom de to er også her bare ett poeng.

Også her leder juni-lederne den samlede Order of Merit, men de får selskap av Kristian Bjerve, takket hans gode prestasjoner i innledningen til sesongen.

C-klassen

Her var det ikke like jevnt, for her ser det ut til at Dag Raaum vil ta en overlegen seier i juni, ettersom han kan ha så mye som 15 poeng ned til Marit Bjørnstad og Bjarne Røed.

Dag leder også Order of Merit sammenlagt, men (det er rart å si det) hvis han fortsetter å spille like bra, spørs det om han vil vinne OoM i år, for han er bare 0,2 slag fra å rykke opp i B-klassen. For alt vi vet, kan han være i B-klassen fra og med i morgen.  Og da er det skal det bare til et par bra prestasjoner fra Marit Bjørnstad og Bjarne Røed i august, før de er forbi.

Bildegalleri

Mandagstreff

I juli tar altså mandagscupen pause. I stedet blir det mandagstreff. Det er mer uformelt, og du kan godt stille opp kl. 18 uten å melde deg på i Golfbox på forhånd. Vi anbefaler imidlertid at du melder deg på, for da vet de andre at de skal vente til du kommer. Det er kjipt å spille alene. Det er også greit å spille på formiddagen, så lenge du har en markør. I så fall legger du scorekortene i postkassen på turneringsboden.

Det er ingen startavgift, og heller ingen premier, og du avgjør selv om du vil at runden skal være handicaptellende. Vi anbefaler imidlertid at du gjør det, for jo flere runder du registrerer, or riktigere blir handicapen din.I disse “turneringene” er det heller ingen turneringsleder, så det vil vanligvis ikke bli opprettet noen startliste. I stedet blir man enig om hvem man vil spille med. Vanligvis praktiseres det “begrenset shotgun”, der noen starter på 1-ern og noen starter på 3-ern. Som regel vil det være noen av deltakerne som kan føre inn scorene i Golfbox, lage en resultatliste og sørge for at runden blir registrert for handicapregulering.Hvis du er et nytt klubbmedlem og har vært redd/usikker e.l. med hensyn til å delta i turneringer, er disse uformelle rundene perfekte for å få en smak på hvordan det er å delta i turneringer. Golfen din vil (nesten) garantert dra nytte av det.

Innhold
Klubben