Mandagscup 2. mai 2022

2. mai 2022 – Så var mandagscupen – Krokhols viktigste turneringsserie i gang.

Dette var den første av i alt 17 turneringer hver mandag (minus juli) frem til 26. september. Her er det alltid shotgun-start, slik at alle kan bli mest mulig kjent. Dessuten er det tradisjon at Kari lager middag til oss før start. I dag var det deilig jegergryte som sto på menyen.

Været var strålende, slik det pleier å være på mandager på Krokhol.

Det var juni-preg over været
Blå himmel gjør seg alltid

Det er tidlig i sesongen, så resultatene var ikke akkurat overveldende. Selv om banen er i grei stand, er det noen elementer (som for eksempel enkelte greener uten gress) som gjør banen litt vanskeligere enn senere på sesongen.

Resultater

Frode var turneringsleder og seremonimster. Baller i premie.

Scoringsmessig kom de beste resultatene i C-klassen (hcp 23-54), der det var 8 deltakere.

Her gikk to mann på -3, nemlig Joakim Ustad og Bjarne Røed. Joakim tok førsteplassen på bedre handicap (dvs. han brukte færre slag brutto). Tredjeplassen var det Øyvind Wulfsberg som tok, med par. Hanne Hoel Tofteberg hadde samme score, så her var det igjen handicap som avgjorde.

Joakim Ustad
Bjarne Røed
Øyvind Wulfsberg

B-klassen (hcp 16,5-22,9) er den største klassen, nå som før. Det var 10 deltakere i dag, og det ble det uhyre jevnt i teten. Både Jan Tore Samuelsen og Espen Nordskog kom i mål på -1, så igjen ble det avgjort på handicap. Jan Tore tok derfor seieren, ettersom han hadde to færre tildelte slag.

Også tredjeplassen ble avgjort på handicap, ettersom både Robert Eilertsen og Yngve Andersen hadde +1. Robert brukte tre færre slag brutto, og derfor var det han som fikk en eske med baller i dag.

Jan Tore Samuelsen
Espen Nordskog
Robert Eilertsen

A-klassen (hcp < 16,4) hadde 7 deltakere. Av en eller annen grunn var det her vi fikk de jevnt over svakeste resultatene, men også den klareste seieren.

Per Frode Haugen, som for øvrig også var turneringsleder for anledningen, kompenserte for ukarakteristisk mange bogeyer med dagens eneste birdier (2), slik at han kom i mål på +1.
Stefan Johansson tok andreplassen på +3. Han hadde nok ikke regnet med noen premie, for da han ble ropt opp, drev han og pakket ned utstyret i bilen.
Men da han hørte navnet sitt ble det full fart tilbake til turneringsbua for å hente premien.
Under premieutdelingen ble Lars Sandberg (+7) utnevnt til vinner av trejdeplassen, men i henhold til Golfbox skulle den ha gått til Jostein Olafsen på +4. Lars hadde allerede gått hjem, så vi regner med at Jostein får sin pakke med baller ved en senere anledning.

Orders of Merit

Foreløpig er det ikke opprettet noen orders of merit i Golfbox, men ved tid og stunder vil vi få flere. For hver klasse vil det være én “hoved”-OoM som gjelder hele sesongen. Med mindre Turneringskomiteen ikke har endret noe, noe vi mistenker den ikke har, vil denne være basert på plassiferpoeng med 12 poeng for førsteplass, 10 for andre, 8 for tredje, 7 for fjerde og så videre ned til 10. plass. Med andre ord vil alle som fullførte i dag få OoM-poeng. Til slutt vil det være poengene for de 10 beste rundene som vil telle – det gjelder altså å delta. Siden det er relativt få som har anledning til å delta i så mange som 10 turneringer, har vi argumentert for å redusere antallet til, for eksempel 7, men har ikke fått gehør for dette.

Dessuten vil det være en egen order of merit for månedene mai, juni, august og september, også i hver klasse. Vinneren av disse vil få en premiesjekk fra Golfhandelen. I fjor var denne på 500 kroner. Vi vet foreløpig ikke hva den vil bli i år.

Hvis dette var veldig forvirrende, vil det kanskje være forklarende å lese oppsummeringen av fjorårets mandagscup, som du finner her.

Innhold
Klubben