Dessverre ble det ikke laget noe sammendrag i fjor, så vi har ikke noe fikst ferdig sammenligningsgrunnlag for årets tall.

Til sammen var det 28 spillere som deltok i seniorcupen, som alltid går av stabelen kl. 11.30 på tirsdager.

(For ordens skyld: hovedbildet er fra i fjor)

Deltakelse

Langt de fleste deltok i B-klassen (15), etterfulgt av C- (9) og A-klassen (6). Vi har inntrykk av at dette er noe lavere enn det har pleid å være. Den ivrigste deltakeren var Bjørn Hallme, som spilte 13 av de 15 ordinære seniorcupene som ble arrangert. Tallene er tatt fra Order of Merit, så da teller ikke senioravslutningen med.

Vinnere

Det var 16 forskjellige vinnere som fikk seg en førstepremie i seniorcupen i 2021.

Best av alle var igjen Bjørn Hallme, som triumferte ved 7 forskjellige anledninger (1 gang i B-klassen og 6 ganger i C-klassen).Arve Bjerke, Øivind Nordanger og Yngve Andersen tok også godt for seg på premiebordet. Alle hadde fem seire i løpet av sesongen. Uten forkleinelse bør det dog bemerkes at Arve og Øivind spilte i A-klassen, der det bare unntaksvis var tre eller flere deltakere. Ved mange anledninger var det bare én deltaker i denne klassen.

Det var bare 3 forskjellige vinnere i A-klassen, mens det var 7 i både B- og C-klassen. Det var svært mange som vant flere ganger.

Orders of Merit

I A-klassen var det bare fire deltakere som spilte flere enn én turnering. Når deltakelsen er som det, blir Order of Merit stort sett en konkurranse om deltakelse. Som i fjor, ble den vunnet av Øivind Nordanger, som i år deltok i 10 turneringer og sanket 106 poeng. Olaf Thomassen ble nummer to og Arve Bjerke nummer 3.I B-klassen var det bedre og jevnere deltakelse, men også her hadde deltakelsen en avgjørende effekt på Order of Merit. De tre beste hadde alle spilt mange flere turneringer enn nummer 4 og nedover.

Det ble faktisk delt seier. Både Sander Lund og Yngve Andersen fikk 108 poeng på henholdsvis 12 og 11 turneringer. Asbjørn Solevåg var like bak med 96. start.C-klassen ble også vunnet av den som hadde spilt flest turneringer. Per Haakonsen spilte nemlig 12, og med nok seire (4) til å ta en ganske så overlegen OoM-seier. Med 115 poeng var han 24 poeng bedre enn Bengt Tullander og 38 poeng bedre enn Bjørn Hallme, som det i rettferdighetens navn må nevnes, spilte halvparten av turneringene i B-klassen.

Seniorgruppen hadde nok en vellykket avslutning, der deltakerantallet gjenspeilet det det hadde ligget på gjennom det meste av sesongen – 16 stykker stilte til start.Seniorgruppen hadde nok en vellykket avslutning, der deltakerantallet gjenspeilet det det hadde ligget på gjennom det meste av sesongen – 16 stykker stilte til start.

Vi håper at seniorgruppen kan få rekruttert noen flere deltakere til neste år, og så bør de se litt på klasseinndelingen. Det er jo egentlig ingen vits å ha en klasse, hvor det ofte er bare én eller to deltakere. Vi vet det har blitt diskutert mange ganger før, men kanskje det er på tide å gå ned til to klasser.